Jarige Piet van Dooren maakt het verschil!

Het onderonsje tussen Dubac 1 en Dubac 2 leverde een kleine overwinning op voor het 1e team.

Theo Verwimp opende tegen Jo Roest en ging behoorlijk van start, met 22 car. in 7 beurten lag Theo nog op bonusschema. Maar echt loskomen kon Theo ook niet getuige de 9  “eentjes” in de hele partij. Dan Jo ; hij ging gelijk op met Theo  37-40 in 15 beurten . Kennelijk besefte Jo toen pas dat hij 30 car. meer moest maken want Jo kwam dan beter in zijn ritme, en met enkele mooie series wist hij de partij naar zijn hand te zetten, om in de 24e beurt met 19 uit te gaan.

Vervolgens komen Ep Visser en Wim van Pelt aan tafel. Een leuke pot, Ep die wat ruimer speelt  maar wel blijft scoren, tegen Wim die de technische oplossingen zoekt met het risico dat het allemaal ‘net niet’ is. En zo ging het ook want na 15 beurten is de stand 68-27 voor Ep en lijkt het een makkelijke zege voor hem te worden. Maar dan vind Wim de controle en in 5 beurten maakt hij 82 ! caramboles om vervolgens te stranden op 1 carambole van de finish. Ep maakt dankbaar gebruik van deze kans en maakt zijn laatste caramboles, Wim maakt in de nastoot de gelijk; 100-110.

En een tussenstand van 20-26 vur ut twidde.

Tenslotte is het de beurt aan Piet van Dooren en Jos Bierens voor hun zoveelste ontmoeting. Jos die dit seizoen weer kader 38/2 speelt komt in de 1e beurt op een 13-0 voorsprong, maar verder laat Piet het niet komen , in een mum van tijd jaagt hij de  teller naar de 200 caramboles , om vervolgens in de 10e beurt zijn 220e en laatste te maken. Jos had lang op de stoel moeten zitten, maar liet in die 10 beurten wel zien dat hij het kader nog niet is verleerd.

Door de mooie partij van Piet wint Dubac 1 met 35-30.

Volgende week weer een mooie affiche: Titelverdediger Dubac 1 neemt het dan op tegen de Huidige koploper in de C1: Dubac 3.

19.00 u in De Smis

Grt Hans Wintermans