Dubac2 met winst terug uit Hilvarenbeek

In een entourage van keiharde muziek, hardroepende darters, en  een televisie met daarop de voetbalwedstrijd Feyenoord-P.S.V., heeft Dubac2 een verdiende overwinning behaald op De Toerist.

Terwijl kopman Henry van Roy zijn aandacht richtte op de televisie, was Jo driftig in de weer om Pieter Vriens onder de duim te houden. Zoals gewoonlijk voorspelden de eerste 8 beurten ( 17 tegen 20) niet veel goeds, maar ook weer zoals gewoonlijk was het de volgende 8 beurten wel raak ( 24 tegen 90). wat betekende dat Jo zijn zoveelste overwinning met bonus op zijn palmares kon bijschrijven. Pieter 41. Jo 110. Een gemiddelde van 6,87. Goed voor 15 punten.

De volledig uit vorm zijnde Wim was gekoppeld aan Henk Graumans, die het “grote” spel niet schuwt. Het favoriete spelletje van Wim kwam dan ook niet op tafel. Het was van carambole naar carambole. Eén serietje van 18 voor Henk en één van 14 voor Wim waren dan ook de hoogtepunten van deze partij. Onze chauffeur, mocht ondanks zijn verlies vandaag toch voor in de auto zitten. Henk 130. Wim 88. Een gemiddelde van 3,25. Goed voor 8 punten.

In de laatste wedstrijd had Jos, aan de tijdig achter de televisie uitgehaalde Henry, geen partij. De druk ‘appende’ Henry was nog meer met de televisie en zijn i-phone bezig dan met waarvoor hij hier was, nl. biljarten. In no time stond Jos met series van 39, 46 en 39  op een voorsprong van 140 kader 38/2 tegen 43 libre. Maar als er geen voetbal of telefoon in de buurt is weet je het met Henry maar nooit. Zo ook vandaag. Na slechts 7 punten in 8 beurten voor Jos sloot Henry met 87 punten in 3 beurten weer aan in de rij. Jos hervond zich gelukkig tijdig en wist in 26 beurten als eerste te finishen. Henry 135. Jos 180. Een gemiddelde van 6,92. Goed voor 12 punten.

Einduitslag:

De Toerist  24.  – Dubac2.  35

6 februari is het weer ” volle bak ”  in de Smis. Dan spelen alle drie de teams een thuiswedstrijd.