Dubac2 heeft smaak ook te pakken

Voor de vijfde keer op rij heeft het team van kopman Jos Bierens het genoegen van de overwinning mogen smaken. In de Smis werd een gehavend Den Babbel team 1 met een nederlaag naar Wintelre gestuurd. Kopman Hein van den Hurk was verhinderd, en hierdoor schoof onze zuidervriend Chris Wijckmans door naar plaats een. De met jicht kampende Harrie Klessens schoof door naar plaats twee, en de met een “zwabberschouder” sukkelende Rob van Vroenhoven werd hierdoor de tegenstander van Jo op de derde plaats.

Jo, die zijn inzinking van het begin van de competitie achter zich lijkt te hebben gelaten, speelde een soliede partij. Anders was dat van Rob, die door zijn onstabiele schouder “geen bal kon raken”. Na 15 beurten had Jo zijn 110 punten, zonder uitschieters, verzameld en moest Rob genoegen nemen met een schamele 31. Jo 110.  Rob 31. . Een gemiddelde van 7,33. Goed voor 15 punten.

Tegen de zich van pijn verbijtende Harrie KLessens speelde Wim tot aan de helft een behoorlijke partij. Een voorsprong van 62 tegen 47 na 10 beurten beloofde  een mooi resultaat. Maar Harrie zou Harrie niet zijn als hij zich gewonnen zou geven. 10 beurten verder stond de teller op 91 tegen 99. maar Harrie moet 30 punten meer scoren dan Wim dus er waren nog mogelijkheden voor Wim. Steeds korter bij het einde verloor Wim steeds meer grip, en liep Harrie naar het einde. Tot op een punt voor de meet. Wim pakte dit buitenkansje om toch als eerste aan te tikken, met in de nabeurt de gelijkmakende carambole voor Harrie. Twee punten voor de deur van de hel weggehaald. Wim 110. Harrie 140. een gemiddelde van 4,4. Goed voor 11 punten.

In partij 3 stonden voor zowel Jos als gelegenheidskopman Chris, 170 punten te maken. Voor Jos 38/2, voor Chris libre. Tegen de onberekenbare Chris is het maar beter om royaal op voorsprong te staan want de “serie” is diens geliefkoosd spelletje. Echt ‘weglopen’ kon Jos niet, maar een stand van 132 tegen 134 na 9 beurten bood perspectief. Maar wat zelden gebeurt, gebeurde nu. Jos mist 3 keer achterelkaar (hoe lang is dat geleden ?). Chris maakt hiervan gretig gebruik en sluit de partij met 17 af. Jos 132. Chris 170. Een gemiddelde van 11,0. Goed voor 10 punten.

Einduitslag

Dubac2   36  – DenBabbel1   29.

Nog een wedstrijd op 29 november te gaan tegen De Ster in Hoogeloon alvorens op de helft van de competitie de gemiddelden (naar boven) worden herzien.