Dubac2 over de knie bij BC Mierlo

De strijd om de onderste plaats in de C1 competitie is in het nadeel van Dubac uitgevallen. In Mierlo werd het Duizelse team getrakteerd op een ongekende nederlaag. In aanvang ( na 9 beurten) zag dat er nog niet naar uit. De stand in de partij van Jos Verberne tegen Jo was toen 24 tegen 16. De gemiddelden op de andere tafel waren even zo hoog, maar daar werd driebanden gespeeld. Voor Jo in de gaten had wat er verder gebeurde was de partij echter al weer afgelopen. Met 67, 64, 12 en 3 trok Jos de partij naar zich toe. Jo zat erbij en keek ernaar!!! Voor de moeite kreeg Jo 1 punt.

Wim nam zich voor om de stand weer enigszins een draaglijk aanzicht te geven door de punten weg te halen bij Jan Noten. Jan was het niet eens met deze gedachte, en na een tussenstand van 21 tegen 14 in 7 beurten, bijna gelijk met de andere tafel, snelde hij met een prachtige 108, 8 en 3 naar de finish. Ook Wim zat erbij en keek ernaar. Voor de moeite kreeg Wim 2 punten.

Nog een ijzer in het vuur. Jos ( 170 k38)tegen Henk Rosmulder (150 k38). Ook hier een ijzersterk spelende Henk aan de tafel, 103 om 35 na 6 beurten, tegen een tegen zichzelf vechtende Jos. Jos kon zich nog even herpakken alvorens Henk ook partij 3 voor Mierlo winnend afsloot. Één beurt te laat om Jos nog de troostprijs van bonus te laten halen. 5 punten was Jos’ deel.

 

Eindstand

BC Mierlo  45  –  Dubac2   8

Volgende week wacht de Ster