Dubac 1 behaalt ruime overwinning in Geldrop.

Dubac 1 heeft een nuttige overwinning behaald in Geldrop. Hans Wintermans was weer de nuttige en betrouwbare invaller waarom hij bekend staat. Hans en Roger begonnen hun partij wel wat magertjes, een tussenstand van 9 tegen 27 in 9 beurten was nogal bedroevend. Roger liep een paar beurten later in tot 35 tegen 37 maar dat was meteen ook zijn laatste echte goede actie. Hans maakte een hele goede serie van 54 en kwam daarmee op 91. Dat was Roger te machtig, 4 beurten later was de partij uit in Hans’ voordeel. 120 tegen 45 in 13 beurten, goed voor 15 punten.
De tweede partij was Henk Peeters tegen Bart, 90 tegen 160. Bart prutst het hele seizoen al van wedstrijd naar wedstrijd en het leek ook dit keer niet op efficiënt biljarten. Bart moest vrij veel groot spel spelen en dat lukte redelijk maar de echte series bleven uit. Regelmatig ballen in de serie gelegd en een paar stoten later weer even vrolijk uit de serie gestoten, je moet het maar kunnen. Gelukkig waren er wat kortere reeksen van 26, 27 en 34 zodat hij de partij winnend afsloot: 160 tegen 80 in 21 beurten net voldoende voor de bonus. Na 2 wedstrijden al 30 punten dat is luxe.
Piet speelde tegen Berco niet zijn beste partij maar toonde wel karakter. Hij vocht meer met het materiaal en tegen zichzelf dan met de tegenstander. Zowel Piet als Berco hadden moeite met de controle en er werd veelvuldig gemist. Berco haalde als eerste de finish 120 tegen 179 in 22 beurten. Piet moest er toen nog 41. Maar de gelijkmakende beurt heet natuurlijk niet voor niets de gelijkmakende beurt, Piet lette goed op, bleef geconcentreerd, zette zich over de problemen heen en maakte zijn resterende puntjes alsnog. De bonus zat er niet in maar toch nog wel 11 punten. Einduitslag 41 tegen 24 voor Dubac.
Volgende week weer thuis tegen Mierlo.
Bart