Dubac2 moet overwinning aan Karper ’83 laten.

In de vernieuwde biljartarena van cafe de Karper, waar “Uit nog In is” hebben de Dubac2 spelers hun winstkansen in een partij , die een drietal keer onderbroken moest worden door de op het grote tv scherm vertoonde voetbalwedstrijd, in rook zien opgaan. Door de afwezigheid van Adri Dijkmans werd reserve Jo Janssen gekoppeld aan Johan Kloft. Na een voor beiden matige start wist Jo in beurt 9 toch een aardige voorsprong op te bouwen 53 tegen 27 en leek een regelmatige overwinning te gaan boeken. Maar waar Jo begon te missen begon Johan steeds meer bandstoten te produceren. Het werd spannend tot de laatste carambole. Jo strandde in beurt 25 op 1 punt van de meet. Johan strandde in beurt 26 op 1 punt van de meet, waarna Jo de deur op slot deed. Johan 74. Jo 95. Een gemiddelde van 3,65. Goed voor 12 punten.

Voor Jo Roest leek er in het begin al helemaal geen vuiltje aan de lucht. 83 tegen 33 na 11 beurten. Maar waar het geluid van de televisie steeds verder werd opgeschroefd, liep de caramboleproductie steeds verder terug. Het verschil in te maken caramboles 46. en het banden-, cq driebandenspel van Jan van der steen, en concentratieverlies werd voor Jo desastreus. Slechts 29 punten kon hij nog scoren in de volgende 14 beurten, waar Jan met zijn gemiddelde van 3,16 toch nog de bonuspunten meesnoepte. Jan 79. Jo 112. Een gemiddelde van 4,48. Goed voor 8 punten.

Door de afwezigheid van beide ‘kopmannen’ speelde Jos tegen eveneens librist  Peter v.d. Linden. Ook deze wedstrijd stond in het teken van de voetbalwedstrijd. Jos had hier duidelijk meer last van dan de PSV supporter Peter. Beide spelers begonnen echter pas te caramboleren toen die wedstrijd was afgelopen. Vanaf beurt 16 bij een stand van 66 tegen 100 was het Peter die als eerste weer met biljarten bezig was. met 42 en 39 en wat klein gesprokkel wist hij Jos van zich af te schudden, die in de laatste beurt, in de serie,  bij een ‘vastligger’ van acquit opnieuw moest beginnen en de daarop volgende opstoot  in de mist zag verdwijnen . Peter 205. Jos 190. Een gemiddelde van 7,6 Goed voor 8 punten.

Eindstand

Karper 83  33. Dubc2 28.

12 januari 2016 de eerstvolgende wedstrijd tegen……… DUBAC1