Dubac2 kan niet overtuigen in Geldrop

Het gordijn ging open, de coulissen werden ontruimd, twee biljarttafels kwamen tevoorschijn, de ballen werden gepoetst, de tribune werd ingericht, de acteurs verschenen ten tonele, de voorstelling kon beginnen. Een stuk in 3 bedrijven gespeeld om des keizers baard, in de middenmoot van het toneelseizoen.

De eerste 2 acteurs van Geldrop2 en Dubac2 Roger Leunissen en Jo Roest verschijnen ten tonele voor het eerste bedrijf van deze opvoering. Roger, kon na een lange lijst van ziekenhuisbezoeken het tempo van Jo niet volgen, en keek na 5 beurten tegen een achterstand van 4 tegen 39 aan. Weer 5 beurten verder was de voorsprong van Jo opgelopen tot 27 tegen 86. De volgende 5 beurten gebruikte Jo om de partij winnend af te sluiten. Jo 100. Roger 42. Een gemiddelde van 6,66. Goed voor 11 punten.

Het tweede bedrijf bracht de acteurs Henk Peeters en Paul Konings aan tafel. Beide acteurs lieten vanavond niet hun allerbeste beste spel zien, maar met veel goede wil werd door beide spelers een behoorlijke prestatie neergezet die echter enkel voor Henk  het beoogde bonuspunt opleverde. Henk versloeg in zijn acteerprestatie Paul op punten, maar met een gemiddelde van 5,47 kon Paul toch nog 8 punten aan de Dubacscore toevoegen.

Van de hoofdrolspelers van vanavond Peter Welten (160L) en Jos Bierens (220K 38/2), kon enkel eerstgenoemde zijn acteerprestaties glans geven. Met een paar mooie series van 59 en 28 in het middenstuk, liet hij Jos in het spreekwoordelijke (groene)  stof bijten. Series van 22 en 36 konden Peter niet verontrusten, zodat die zich met een gemiddelde van 10,66  de sterkste speler van de avond mocht noemen. Peter 160. Jos 124. Een gemiddelde van 8,26. Goed voor 5 punten.

Einduitslag: Geldrop2 – Dubac2    29-24