Dubac1: Stroeve opening 2014

Dubac1 heeft tegen Poedelvrees geen overtuigende partij afgewerkt. De openingspartij tussen Ep visser en Ad v Riet leek uit te draaien op een zware nederlaag voor Ep. Na 11 pogingen stond de teller op 26 om 42 voor Ad. Maar bij het wisselen van teller sloeg ook de partij om en 8 beurten verder stond de eindstand 85 tegen 48 op het bord wat Ep derhalve toch weer mooi 15 punten opleverde.

Partij twee tussen Piet v Dooren en Jos v Riet maakte weer eens duidelijk dat de verhoudingen in de te maken car. te groot zijn. Neemt niet weg dat een eindstand van 72 tegen 110 in 19 beurten in het voordeel van Jos bij Piet niet voor tevredenheid kon zorgen.(Laten we hopen dat het een incident was)Want 3,78 gem. is Piet onwaardig.

Tot slot was het de beurt aan Kees Castelijns tegen Henk v Luytelaar. Beiden hebben een karakteristieke manier van spelen,en als het dan niet loopt krijg je een partij als deze. Kansen genoeg maar het ontbrak beiden aan het goede afmaken. 22 beurten eindstand 175 tegen 71 in het voordeel van Kees,snel vergeten.

 

Eindstand 30 tegen 26 in het voordeel van Dubac

 

Volgende week dinsdag nieuwe kansen tegen De Karper.