Dubac1 heeft de smaak te pakken

Dubac 1 is het nieuwe seizoen ijzersterk begonnen! Nadat eerder De ster en De Kraanvogel met grote cijfers terug werden gewezen, moest deze avond ook ’t Vrijthof lijdzaam toe zien hoe de meeste punten weer bij Dubac werden bij geschreven. Ep Visser en Jan v d Biggelaar maakte er een spannend potje van met om beurten een kleine voorsprong waardoor de uitslag alle kanten op kon. Maar uiteindelijk leek Jan toch aan het langste eind te trekken, maar hij strande op 1 car, waardoor Ep nog een onverwachte kans kreeg, welke hij met beide handen aan greep om zijn laatste 5 car, op het bord te spelen. Maar door in de nastoot het ene ontbrekende punt te maken kwam er een terechte punten deling op het bord. 14 om 14 punten

Vervolgens was het de beurt aan de kader specialisten Piet v Dooren en Piet Machielsen.Hier bleef de te verwachten spanning uit. Piet Machielse liep vanaf  beurt een achter de feiten aan. Waar Piet Machielse het telkens bij enkele car, liet speelde Piet v Dooren met series van 28-40-26-31-29 en een slot serie van 79(met veel punten op de lijn) in 10 beurten zijn 255 car, bijeen. En omdat Piet Machielse niet verder kwam dan 87 puntjes rolde er een 15 om 3 punten uit voor Piet v Dooren.

Tot slot twee oude bekende van elkaar Kees Castelijns en Henk v d Leeden. Beide spelers vinden het niet zo erg als er zo af en toe eens een grote bal komt te liggen. Maar het kunnen er ook teveel worden. En als de echte kansen dan ook niet verzilvert worden, dan zijn 24 beurten snel voorbij. Kees die wel als eerste zijn 205 car, bijeen speelde ging toch ruimschoots met de overwinning lopen omdat Henk niet verder kwam dan 91 car, 12 tegen 5 in het voordeel van Kees.

Eindstand 41 tegen 22 in het voordeel van Dubac.

Volgende week gaan we op bezoek bij de Kampioen van het vorige jaar De Toerist uit Hilvarenbeek