Dubac1 behaalt uitstekend resultaat tegen ’t Vrijthof Libre

Ook tegen de Vrijthof boys heeft Dubac de meeste punten in Duizel weten te houden. Ep Visser mocht het spits afbijten tegen Jan v d Biggelaar, en dat werd voor Ep een lastige opgave. Jan opende met een serie van 26 car, en daar had Ep 10 beurten voor nodig. En omdat Jan gewoon doorging met scoren bleef het verschil van een dertigtal car, de hele partij op het bord staan.95 om 53 car, in 18 beurten.

Vervolgens mochten Kees Castelijns en Henk v d Leeden het tegen elkaar opnemen. De partij kwam zeer moeizaam opgang. Na 5 beurten stond er 10 tegen 16 op de teller. Maar toen begon er met name bij Kees toch wat meer lijn in zijn spel te komen. Met als uitschieter een serie van 116 in de achtste beurt. En na 11 beurten was de partij beslist met 185 car voor Kees en 56 puntjes voor Henk.

Tot slot mochten de twee kopmannen Piet v Dooren en Piet Machielsen het uit gaan vechten. De eerste tik werd door Piet Machielse uitgedeeld; 45 car, op een zeer solide kader manier gespeeld. Maar na later zou blijken was dit leuk gedaan van Piet. Want het volgende half uurtje was voor onze Piet!! 171!!! car, waarvan een overgroot gedeelte mooi op het lijntje om daarna af te gaan met een eigenlijk eenvoudige verzamelstootje(is hem vergeven) en twee beurten later was de klus geklaard. Piet Machielse hoefde zich ook niet te schamen want na 8 beurten had ook hij de eerste honderd car bijeen gespeeld.

Eindstand 36 punten voor Dubac1 en 26 voor ’t Vrijthof Libre

Volgende week dinsdag gaan we naar de Kampioen van vorig jaar De Karper.

Piet van Dooren 171 punten 38/2