Dubac C1 team 2 start met overwinning

In een  bloedhete De Smis werd dinsdag “afgetrapt” voor de C1 competitie 2019-2020. Op de gebruikelijk elk jaar nieuwe lakens!!! met de gebruikelijk elk jaar nieuwe ballen!!!, mocht Wim van Pelt het bal openen. Maar zoals bij iedere biljarter bekend betekent nieuw materiaal niet meteen klinkende resultaten. Wim had dan ook de ondankbare taak ” de lakens in te spelen”, tegen de oudste van de broertjes  Engelen, Robbie. Geen moment reageerden  de ballen en het laken wat de beide heren in gedachten hadden dat het zou doen. Het werd dan ook een martelgang die met betrekking tot het gemiddelde, hen wel eens lang in de competitie kan achtervolgen. Uiteindelijk wist Wim in 44 beurten deze slijtageslag winnend af te sluiten, wat dan ook het enige positieve aan deze partij was. Wim 100. Robbie 68. Een gemiddelde van 2,27. Goed voor 12 punten.

Met de gedachte zeker niet te hard te spelen en als het kon zonder effect, begon Jo aan zijn opdracht tegen Willy Engelen. Na enig aftastend werk van zowel Jo als Willy kwam Jo met een serie van 21 iets los. Met de ballen kort bij de band is Willy echter een geducht tegenstander, en liet dat ook merken met een 27 in de 8e beurt. Met een ietwat gelukkige carambole in de daaropvolgende beurt wist Jo de ballen te verzamelen en sloeg meteen het definitieve gat voor de overwinning met een serie van 58. In de 14 beurt mocht hij dan ook de wedstrijdpunten en de bonus op zijn conto bijschrijven. Jo 110. Willy 57. Een gemiddelde van 7,85. Goed voor 15 punten.

Aan Jos ( 170-K3)de eer om de eerste overwinning binnen te slepen, tegen een altijd onberekenbare Peter Welten (140- L). Jos was vandaag echter duidelijk de bovenliggende partij.  Zonder groots te spelen, maar met soms prachtig kaderwerk, dan weer gedegen carambole-werk, wist hij de partij naar zijn hand te zetten.  Peter kon enkel op eerbiedige afstand volgen. Dat het uiteindelijk 2 beurten te lang duurde om de bonus bij te laten schrijven zal niemand deren. Jos 170. Peter 68. Een gemiddelde van 7,39. Goed voor 12 punten.

Einduitslag:

dubac2  39  –  Gedrop2   17

5 september  de volgende wedstrijd bij d’n Babbel