Dubac C1 team 2 de baas over d’n Babbel 1

Tegen een gehavend team van d’n Babbel, zowel Wil Corstiaans als Ad van Mol moesten verstek laten gaan, waren de partijen niet zoals vooraf verwacht. Albert Sol schoof door naar de koppositie, invaller Rob van Vroenhoven werd 2e geplaatst en good old Cees van Loon moest op plaats 3 de openingspartij spelen tegen de in topconditie verkerende Paul Konings.

Zoals te doen gebruikelijk startte Paul zeer geconcentreerd aan deze opgave. Een drietal beurten accepteerde hij Cees in zijn nabijheid maar met een serie van 40 werd de tegenstand van Cees al vlug gebroken. Met geen grote series maar wel constant, werd steeds verder afstand genomen. Cees stribbelde nog wat tegen met 13 en 10, maar Paul besliste in 10 beurten!!! Paul 100, Cees 51, een gemiddelde van 10,0. Goed voor 11 punten.

De topconditie zoals bij Paul is bij Jo nog niet aanwezig. Soms in een paar beurten prachtig spel, series van 20 en 36, afgewisseld met onbegrijpelijke misstoten, en soms geholpen door gelukkige kets-klos-stoten, wist hij Rob de hele partij op gepaste afstand te houden om deze te beslissen in de 20e beurt. Jo 110 Rob 45 Een gemiddelde van 5,5. Goed voor 11 punten.

Over de partij van Jos tegen Albert kunnen wij zeer kort zijn. Het werd dan ook een korte partij. Met een nul-opening voor beide spelers, gevolgd door 21 voor Jos en nog een nul voor Albert leek dit een “normale ” partij te worden. Met nog eens 5 en 21 voor Jos, plaatste Albert zijn eerste demarrage met 53 en werd het gat met Jos gedicht. Jos nam even de kop over met 16, maar Albert ging niet in het wiel zitten maar ging erop en erover. Met een prachtige 75 ging hij als eerste over de meet. Jos 63. Albert 130. Een gemiddelde van 12,6. Goed voor 4 punten.

Door een beter scoringspercentage gaan de extra bonuspunten toch naar het Dubac-team.

Einduitslag

Dubac  28   –  d’n Babbel  21

Volgende week nieuwe kansen in Mierlo