Dubac C1. 2 naar winst in Mierlo

De winst op Mierlo houdt Dubac 2 in kop van het klassement. Maar hoe de winst tot stand kwam was niet altijd even fraai.

In de openingspartij werd duidelijk dat Jo nog in een diepe vormcrisis zit. Een hoogste serie van 8 in een 20 beurten durende partij spreekt hier boekdelen. Jos Verberne daarentegen, scoorde er lustig op los met niet al te grote series, maar wel degelijk. Een nederlaag voor Jo was dan ook een logisch resultaat. 170 tegen 61. Geen punten en een gemiddelde van 3,05!!

In de daarop volgende partij Bart van de Wijgert tegen Wim hetzelfde beeld, maar dan in het voordeel van Dubac. Wim ging als een speer, en leek in beurt 4 de partij uit te gaan spelen, maar een klein onachtzaamheidje bracht hem in een onmogelijke positie en moest de serie op 46 afbreken. Jammer dat zo’n partij dan nog 13 beurten duurt om uiteindelijk alsnog het fraaie gemiddelde van 6,15 en de winstpunten op te leveren.

Tussenstand 2-2

Aanvankelijk gebeurde in partij drie hetzelfde als in partij 2. Jos had duidelijk de overhand tegen een stroef spelende Henk Rosmulder. Een serie van 44 door Jos in beurt twee waren hier zeker debet aan. Het leek een korte partij te gaan worden, maar niets was minder waar. Jos viel volledig stil en Henk kwam niet in zijn spel. Met kleine serietjes kwam Henk steeds dichterbij, maar uiteindelijk wist Jos de winst in beurt 26 nog veilig te stellen.

Alles bijelkaar geen geweldige partijen, maar wel 5 punten, waarvan het wedstrijdpunt geheel voor rekening kwam van Wim.

Einduitslag: Mierlo 2  –  Dubac 5

Dinsdag 28 september de wedstrijd tegen Dubac 1.