Dubac 1 wint in Geldrop

Donderdagavond naar Geldrop om daar te spelen tegen de gelijknamig vereniging. Wim van Pelt verving Bart en Theo was weer even terug van vakantie en Piet die is er eigenlijk altijd.
Theo speelde zijn wedstrijd tegen Jan van der Steen en dat leek een korte partij te gaan worden. Theo speelde geconcentreerd, verzorgd en tikte de caramboles netjes bijelkaar. Na 10 beurten was het 47! tegen 7. En de voorsprong was dik verdiend. Daarna kwam Jan wat beter in zijn spel en begon Theo wat te sukkelen, speelde te gehaast en maakte toch wel eenvoudige missers. Jan vond dat prima en kwam langzamerhand dichterbij. Gelukkig herpakte Theo zich op tijd en maakt hij de partij uit in 29 beurten, Jan had er 54 en dat was een juiste afspiegeling van de krachtsverhouding. Er had voor Theo toch een hoger moyenne ingezeten en dat is mooi om te weten voor de volgende wedstrijden.
Wim speelde zijn partij tegen Berco en dat werd voor hem een goede regelmatige overwinning. Zonder echt hoge series maar wel verzorgd spelend kwam hij al snel op een grote voorsprong, 41 tegen 24 in 9 beurten. Berco kwam die achterstand niet meer te boven . Een slotserie van 29 van Wim leidde tot een eindstand van 39 80 in 13 beurten en dat is een mooi gemiddelde van boven de 6. Prettig voor Wim dat hij zich op deze manier revancheerde voor de mindere partij van vorige week.
Harry Vogels speelde de laatste partij tegen Piet. Beide spelers waren uit op een betere prestatie dan die van vorige week. Piet startte erg sterk met een fraaie reeks van 41, gevolgd door series van 29, 23 en 33. Dat bracht  hem op een forse voorsprong van 133 in 8 beurten, Harry bleef achter op 32. Beurt 9 veranderde de wedstrijd, Harry maakte zijn eerste goede serie van 31 en kwam wat terug. Piet maakte in de daaropvolgende 8 beurten maar 24 caramboles, simpele fouten en de onzekerheid nam toe; hij gaf Harry daarmee de kans om zich te herpakken. Harry wist daar wel raad mee, hij maakte 70 punten in 5 beurten en liet Piet nog de nabeurt. Piet maakte tot slot nog 22 caramboles, eindstand 150 tegen 198 en de punten voor Harry.
Eindstand Geldrop 2 Dubac 5.
Volgende week Dubac 3 tegen Dubac 1.
Bart