Dubac 2 ook de baas over Poedelvrees

Na Dubac 1 heeft ook Dubac 2 een overwinning geboekt op de “Poedelvrezers” uit Vessem.

Jo dreigde in de openingspartij overlopen te worden door good old Leo van Bommel. Een stand van 12 tegen 28 na 6 beurten beloofde niet veel goeds. Zoals schijnbaar te doen gebruikelijk wist Jo toch weer “de goede stoot” te vinden en wist hij in de volgende 6 beurten 90 punten te verzamelen, om in de 15e beurt, de partij in zijn voordeel te beslissen. Leo moest met 45 punten genoegen nemen.

Jo 110 Leo 45 een gemiddelde van 7,33 goed voor 15 punten.

Jos begon weer eens als van oud met 64 punten in 3 beurten. Ad van Riet echter wist van geen wijken en bleef procentueel ruimschoots op voorsprong met 46 punten. Bij Ad stopte echter het scoren en Jos kreeg de gelegenheid de genadeklap uit te delen, maar strandde in zijn serie van 111 op 40 caramboles van de finish. Ad putte hieruit moed en snelde naar de ogenschijnlijke winst. Met nog 4 punten te gaan miste ook hij. Jos greep dit buitenkansje met 2 handen aan, en wist de nodige 40 punten te scoren. In de nabeurt werd het nog even spannend, maar uiteindelijk kwam Ad 4 punten tekort.

Jos 230  Ad 81  een gemiddelde van 20,9  goed voor 15 punten.

Adri kon in zijn partij tegen de nog immer besnorde Vessemnaar Jos van Riet geen vuist maken. Misschien nog onder de indruk van de activiteiten die zijn nieuwe hobbydieren ten toon spreiden. In plaats van schilderijen, kweekt en verkoopt Adri tegenwoordig vogels. Hij liet een filmpje zien van een koppeltje pas aangeschafte  “Australische Pijpvogels”. Wij, en vooral Els achter de bar, waren werkelijk onder de indruk van de activiteiten die deze vogels aan de dag legden. Dit echter ter zijde. Nu weer biljarten.

Steeds achter de feiten aanlopend kon Adri zijn wil niet opleggen aan Jos, die toch zeker niet sterk stond te spelen. 28 tegen 72 na 11 beurten. Een viertal goede beurten met 48 caramboles bracht Adri weer in positie. 3 missers echter en Jos kon de partij beëindigen. Adri had onderwijl ook nog 12 punten gescoord.

Adri 88  Jos 110  een gemiddelde van 4,4  goed voor 8 punten.

Eindstand: Dubac 2  38  Poedelvrees 33.

Volgende wedstrijd 24 januari Karper 83.