Dubac 1 wint ruim van ’t Vrijthof.

Gisteravond werd Dubac ’t Vrijthof gespeeld en dat werd een prima wedstrijd vooral omdat Piet van Dooren weer eens ouderwets op dreef was. Zoals gewoonlijk begon Theo en hij speelde zijn partij tegen Bert Verhagen. Het was niet zijn beste partij. Bij de recreantencompetitie staat hij wekelijks zijn mannetje maar bij de ” koninklijke” wil het nog niet erg lukken. Een serie van 11 en van 9 is te weinig om aanspraak te maken op een overwinning. Theo kwam op een totaal van 71 in 27 beurten en dat is een te laag gemiddelde van 2.63. Bert deed het niet veel beter maar met 80 uit 27 sleepte hij wel de overwinning uit het vuur. Gauw vergeten deze partij.
Piet speelde de tweede partij van de avond tegen Henk van der Leeden en dat was een schitterende partij van Piet. Series van 23, 22, 50, 29, 16, 21 en 2 sprokkelbeurten brachten hem op 170 in 8 beurten. Een hoog gemiddelde van ruim 21! Henk kon tegen zoveel geweld niet op maar met een serie van 29, 49 en wat kleinere reeksen kwam hij op 102, toch een goed gemiddelde van bijna 12.
De laatste partij was die van Bart tegen Jan van de Biggelaar. Dat was op een serie na van Bart 49 een droevenis. Te weinig rust en concentratie bij beide spelers. Bart maakte af en toe hele mooie stoten maar had veel minder controle op het materiaal dan anders. Het gemiddelde met 6.6 was niet genoeg. De overwinning was overduidelijk, 120 tegen 65. Einduitslag 32  23 voor Dubac.