Dubac 1 wint overtuigend van Geldrop 1.

Geldrop verslaan in eigen huis valt voor Dubac niet mee maar gisteravond is het dan toch weer eens gelukt.
Jan van der Steen begon zijn wedstrijd tegen Theo wat aarzelend, twee missers en daar had Theo eigenlijk van moeten profiteren. Dat deed hij onvoldoende, hij maakte er in die twee beurten 7 en dat bleek te weinig. Want toen Jan eenmaal op stoom was bleek er geen houden meer aan. In de volgende 3 beurten speelde Jan 38 punten bij elkaar oa door een keurige serie van 27 in beurt 5. Theo bleef op 11 staan en het verschil was dus gemaakt. Jan haperde even en Theo kwam nog goed terug in de partij met een serie van 17 en 11 en wat kortere serietjes maar Jan liet zich niet verder van de wijs brengen en speelde weer beter in het laatste gedeelte van de partij. Met een slotserie van 12 bereikte hij zijn 80 caramboles in 16 beurten,  Theo maakte er 51 en dat was toch goed genoeg voor zijn bonuspunt.
Bart is wat aan het herstellen van zijn ongemakken aan zijn nek en hij moest spelen tegen Berco.  Dat werd een uitstekende partij, eigenlijk voor beiden. Maar tegen Bart was niet veel te beginnen op deze avond. Geconcentreerd spelend, iets rustiger dan gewoon speelde hij Berco compleet van de tafel. Reeksen van 21, 31, 29, 29 brachten hem in 4 beurten al op 110 caramboles tegen Berco 27. De laatste fase was wat minder, concentratieverlies? Wie zal het zeggen. Jammer dat het niet in de 4e beurt uit ging, het had zomaar gekund. Uiteindelijk ging de partij uit in 8 beurten, een fraai gemiddelde van 15 was het resultaat. Berco kwam tot 47 en dat was ook bijna 6, goed voor zijn bonuspunt.
Piet speelde zijn partij tegen Harry en de start was zachtjes gezegd wat aarzelend, 18 tegen 22 in 4 beurten is niet fraai. Piet herstelde zich het eerst en met 24, 26 en 13 had hij in 7 beurten 85 punten en dat is een goed gemiddelde, Harry had er toen 43. Piet belandde in een dip en Harry profiteerde daarvan, 13 beurten 91 voor Harry en 104 voor Piet. Maar Piet herpakte zich op tijd en met series van 24 en 32 kwam hij op 160 in 15 beurten. Jammer dat hij in de laatste fase een paar keer ongelukkig achterom speelde want hij had voor de laatste 10 caramboles nog 5 beurten nodig. Harry bleef steken op 97 en dat is toch wel flink onder zijn niveau.
De eindstand 30 21 voor Dubac.