Dubac 1 wint overtuigend van Poedelvrees.

De reis ging deze keer naar Vessem om daar te spelen tegen Poedelvrees. Dit team speelt al een paar jaar bovenaan mee in de ranglijst en is dus een geduchte tegenstander. Wij speelden weer in de opstelling Jac, Paul en Theo. Al eerder een sterk team gebleken en dat zou ook vandaag weer zijn.
Theo startte de  wedstrijd tegen Ben en het was geen onverdeeld genoegen om er naar te kijken, het spel was ruim, ook wel te hard en er kwamen weinig echte series. Maar…….. het was wel super spannend. De beide kemphanen lagen om en om aan kop in deze wedstrijd en het was dan ook niet te voorspellen hoe de uitslag zou worden. Ben leek de beste papieren te hebben, hij moest nog 5 caramboles maken en strandde bij 4 en gaf Theo de kans om het uit te maken. Die liet zich die kans niet ontnemen en hij speelde  de laatste 3 puntjes onberispelijk bij elkaar. Eindstand 80 79 voor Theo en de eerste 2 punten waren binnen. Sterk gespeeld!!
Vervolgens speelde Jac zijn wedstrijd tegen Ad en dat bleek toch een relatief gemakkelijke partij te worden, beide spelers moesten 110 caramboles maken en zijn dus aan elkaar gewaagd. De speelstijlen zijn wel wat anders, Ad wil toch ook wel graag wat kort spel op de tafel leggen maar Jac is toch vooral meer een bandstoter en dat doet hij goed. De partij kwam maar aarzelend op gang en na 10 beurten had Jac er 49 en Ad pas 26 en dat zo de gehele partij wel blijven. Jac speelde nauwkeurig, bleef regelmatig scoren en Ad had snel het nakijken. Hij kwam in de laatste beurten nauwelijks nog aan scoren toe, maakte voor zijn doen ook onbegrijpelijke missers en Jac speelde de partij netjes uit. Eindstand 70 voor Ad en 110 voor Jac, het verschil was erg groot maar gezien het spel op deze avond wel verdiend. Weer 2 punten binnen.
Vervolgens speelde Paul de partij tegen Henk, die is sterk over band, kan goed driebanden maar is ook in staat tot kort spel. Een zware klus dus. Paul begon geconcentreerd aan de partij, en via reeksen van 14, 11, 7 en 14 speelde hij zich naar een 49  27 voorsprong. Toen viel hij wel een aantal beurten stil, 6 beurten en 2 caramboles was niet best maar Henk profiteerde daar niet van, hij bleef ook te veel missers maken. Paul heeft met nog wat kleinere series van oa 11 en 16 de partij keurig uitgespeeld en kwam in de 20e beurt aan de finish. Paul 90 Henk 67. Er had voor Paul nog iets meer ingezeten want als hij de goede posities iets zorgvuldiger speelt, dan komen de hogere series vanzelf. Maar toch weer 2 punten. Extra punt ook voor Dubac en de eindstand was dus Dubac 7 en Poedelvrees 0.
Op naar de volgende wedstrijd en dan kijken we maar weer wie onze spelers zijn, de reservebank blijkt van een goed niveau dus we gaan gewoon verder.