C1. team 2 wint met “hakken over de sloot”

Na zonder problemen over de nieuwe weg van Dommelen, Wintelre te hebben bereikt, mocht Paul meteen aan de bak om de strijd aan te gaan met Ad Rommers. Een stroef startende partij van 21 om 22 caramboles na 9 omgangen. Uit het niets maakte Paul plots een serie van 26, en hiermee was eigenlijk, zoals Paul zei.: “de hele klotepartij”  getypeerd. En dankzij deze serie duurde het maar 22 beurten alvorens de partij winnend door Paul werd afgesloten. Ad 51. Paul 90. Goed voor 2 punten.

Jo (110)moest aan de bak tegen good old Harry Klessens (130). Bij het inspelen waren de aspiraties van Harry al duidelijk door een serietje americaine. Oppassen Jo, hij kan het nog. Jo kreeg geen vat op het spel van Harry en ook niet op de tafel. Na 7 beurten stonden er een schamele 10 punten op het bord. Maar met 22 en 18 werd de kloof gedicht, en bleef Jo virtueel aan de leiding gaan. Met nog 5 punten te gaan, een onbegrijpelijke misser en….jawel het geoefende americaine wierp bij Harry zijn vruchten af. 22 punten. Maar Jo had voor de partij de “opstoot” geoefend. Nog 5 punten te gaan, en dat lukte. Harry 130. 1 punt. Jo 110 ook 1 punt.

De beslissing moest vallen in de partij van Chris Wijckmans (170L.) tegen Jos (170. 38/2) voorwaar een opgave, bedenkend dat de sterkte van Chris ligt in de serie. Jos was in het begin helemaal de draad kwijt met een score van 25 punten in 10 beurten moest hij diep in zijn geheugen graven om iets dergelijks nog eens te hebben meegemaakt. Met wat sprokkelwerk werd de achterstand iets kleiner tot een onoplettendheidje van Jos waarin hij de serie op een presenteerblaadje aan Chris bood. Na 68 stokte de serie op een “vastloper” en met nog 10 punten te gaan voor Chris zette Jos de achtervolging in. 16,16 49 en 23 brachten hem de winst, waar de onfortuinlijke Chris op 2 punten bleef steken. Chris 168. Jos 170. Goed voor 2 punten. Het extra punt kon ook nog worden toegevoegd.

Eindstand

D’n Babbel team 2     1    Dubac team 2    6