Dubac 1 behaalt verdiende overwinning in Helmond

Dubac 1 heeft in Helmond bij De Koikarpers 1 een ruime overwinning behaald.

Wat op voorhand een lastige avond zou moeten worden, draaide uit opeen groot verschil in punten.

De openingspartij ging tussen Hubert Boermans (die vorige week Piet nog kansloos liet)en Kees Castelijns.

In een gelijk opgaande partij,die tot de 16 beurt nog alle kanten op kon werd het in de volgende twee beurten door Kees met twee serietjes beslist,terwijl Hubert 21 car tekort kwam.

18 Beurten goed voor 12 punten

 

Partij twee beloofde veel vuurwerk, maar dat kwam uit de verkeerde hoek.

Luc Mandiau die het op moest nemen tegen Piet v Dooren had niet zijn dag, en dan kan Luc nog wel eens voor vuurwerk zorgen.

En Piet had daar duidelijk last van. Na een sterke opening (2beurten 91car)ging Piet ook een beurt of twaalf mee in de malaise.

Maar uiteindelijk herpakte Piet zich weer en vier beurten later had hij zijn 205 punten op het bord staan,terwijl Luc net de helft verzameld had.

20 beurten goed voor 12 punten.

 

Tot slot mochten Ep Visser en oud Dubacker Wim Kolen aan de bak. Ep die al enkele weken een zekerheidje is maakte dat ook deze avond weer waar.

Hij liet Wim kansloos en met vaak goede oplossingen speelde hij zijn 85 car. in maar 15 beurten bijeen, hetgeen hem als enige deze avond de verdiende bonuspunten

opleverde. Wim moest genoegen nemen met 34 car.

Eindstand Koikarpers 17 punten Dubac 39 punten.

 

Omdat de wedstrijd tegen De Koikarpers was omgezet spelen we volgende week dinsdag weer op vreemde bodem en wel bij de Brug in Heeze.