Dre Huijbers-bokaal.

Op donderdag 3 mei j.l zijn een elftal biljarters van onze vereniging gestart met het spelen van wedstrijden in het Dre Huijbers toernooi.

In een libre- en een kader poule zal om genoemde trofee worden gestreden.

In de openingspartij van het libre werd Ep Visser genadeloos afgestraft door Wen Volf, en moest Jo Roest diep in het stof bijten tegen Fons Meulenbroeks. Ook de derde C-2 speler Jo Jansen was te sterk voor de deze avond niet in vorm stekende Ep Visser, die hierdoor op zijn tweede nederlaag werd getrakteerd. In de kaderpoule werd Jos Bierens overrompeld door Bert Vermeulen, door in slechts 8 beurten de finish te bereiken.

Adri Dijkmans kon dit niet op zich laten zitten en verwees in de tweede partij Johan Martens in 9 beurten terug naar de herkansing. Piet van Dooren en Kees Castelijns maakten er een spannende partij van welke uiteindelijk door Cees in zijn voordeel werd beslist. In zijn tweede partij van de avond werd Jos Bierens geconfronteerd met de overwinningsdrang van Johan Martens, en zijn volgende nederlaag was hierdoor een feit.

Op de tweede toernooidag werden de wedstrijden voortgezet door Ep en Fons, en wist Ep zijn eerste twee puntjes te bemachtigen. Om nog aanspraak te kunnen blijven behouden op de titel moest dan ook nog in de volgende wedstrijd gewonnen worden van de ook nog puntloze Jo Roest. Ep liet er geen twijfel over bestaan en trakteerde  Jo in slechts 13 beurten op zijn tweede verlies. Ondertussen had Wen in een superpartij geen spaan heel gelaten van titelaspiraties van Jo Jansen.

Op de andere tafel werd een titanen gevecht geleverd door Piet en Johan. Piet nog zonder punten en Johan om nog in de race te blijven. In een enerverende partij was het Johan die aan het langste eind trok en Piet op 8 caramboles van de eindstreep wist te stoppen. Kees wist in zijn partij tegen Bert niet te overtuigen en moest dan ook genoegen nemen een nederlaag, en Bert kon weer 2 punten op zijn conto bijschrijven.

Kees was hierdoor echter niet uit het veld geslagen, en wist in zijn tweede partij van de avond Adri in slechts tien beurten pas op de plaats te laten maken. Deze verliespartij haalde in Adri de winnaars mentaliteit naar boven, waarvan Bert de dupe werd. In een partij van slechts 7 beurten werd Bert van zijn derde overwinning afgehouden.

Op donderdag 17 mei worden de volgende wedstrijden gespeeld

 

De stand na 2 van de 4 te spelen ronden

 

Libre poule

 

Wen Volf                        4 p.                       2,37

Ep Visser                        4 p.                       3,93

Fons Meulenbroeks          2  p.                      1,77

Jo Jansen                       2  p.                      4,58

Jo Roest                         0  p.                      4,55

 

 

Kader poule

 

Adri Dijkmans                4 p.                         18,69

Bert Vermeulen             4 p.                        12,25

Kees Castelijns               4 p.                         8,00

Johan Martens               4 p.                       11,21

Piet van Dooren             0 p.                        9,46

Jos Bierens                    0  p.                       7,11