De Toerist overklast Dubac1

Wat deze kompetitie nog niemand was gelukt, heeft De Toerist simpelweg wel gedaan!

Ze brachten Dubac de eerste nederlaag van het nog prille seizoen toe en daar was niets op af te dingen. De avond begon zeer moeizaam met Pieter Vriens en Ep Visser in de hoofdrol. Beide spelers waren best wel van goede wil maar er klopte niet veel van. Pieter nam nog wel een redelijke voorsprong, maar kon zijn laatste punten niet vinden. En omdat Ep kans op kans kreeg ging hij uiteindelijk toch nog met de winst lopen. 95 tegen 90 car, in 31 beurten. 12 om 9 voor Ep

Vervolgens was het de beurt aan Henk Grauwmans en Kees Castelijns. En wat iedereen al wist maar wat Henk nog nooit had laten zien gebeurde nu wel. Henk ging in sneltreinvaart van start om niet meer te stoppen voor aleer hij zijn 105 car, in 7!! beurten bijeen gespeeld had (fantastisch Henk) En Kees? Die kon alleen maar lijdzaam toezien wat er gebeurde, en de enige keer dat hij ze in positie gespeeld had presteerde hij het om na een stoot ze alweer kwijt te zijn.105 om 52 car in 7 beurten.15 om 2 voor Henk.

Tot slot Henry v Roy tegen Piet v Dooren.Ook dit was weer een hoogstaande partij, maar wel van beide spelers.Piet kwam als eerste op gang en opende met een serie van 40 car, waarna beide  met verzorgd spel bleven scoren, waardoor er na 7 pogingen 106 tegen 113 op het scorenbord stond. Er werd gewisseld van arbiter, maar die hoefde maar een beurt bij de les te blijven want Pieter speelde zijn partij met een serie van 69 car, keurig uit. Piet scoorde nog wel 30 car, in de na beurt, waardoor ook deze partij een ruime overwinning werd voor De Toerist. 175 om 143 voor Henry. En ook de volle 15 punten tegen 8 voor Piet.

Eindstand 39 punten voor De Toerist en 22 puntjes voor Dubac.

Volgende week Dinsdag Nieuwe kansen tegen BV Mierlo uit Mierlo.