Bouwcenter van Hoppe verdedigt koppositie met verve

Met Adrie Dijkmans voor Piet van Dooren, die op het Nederlands kampioenschap kader 2e klasse in Rosmalen speelt, reizen we af naar het Limburgse Born naar ’t Luip, de Nederlandse naam is ’t Loopt.

Als eerste starten Johan Martens tegen Frank Diederen en die had zijn beste dag, met 4 series van om en nabij de 20 liep hij ver weg bij Johan. Dat Johan daarna nog enigszins terug kwam zette geen zoden meer aan de dijk.

Eindstand 66-110.

Op de andere tafel speelde Wil Corstiaans tegen Patrick Jansen, beiden spelen 57-2. Wil 230 en de tegenstander 160 punten, dus geen gemakkelijke opgaaf. Met series van 36 en 58 was Wil na drie beurten al boven de 100 en een mooi spelende Patrick bleef evenwel in het spoor, mede door het verschil in de te maken caramboles. Toen Wil in beurt 9 de 230 vol had en zijn tegenstander de nabeurt begon, zag het er naar uit dat het een gelijkspel zou worden. Maar een onbegrijpelijke misser, in goede positie, bracht toch de volle winst.

Adri Dijkmans speelt tegen Rogier Cleuskens 160 57-2 tegen 220 38-2 . In het begin gaat de strijd gelijk op, tot in beurt 6 Adri een fraaie serie van 79 weet te scoren en een fikse voorsprong nam, maar toch kostte het nog heel wat moeit om de resterende 30 punten bij elkaar te sprokkelen. In de 12e beurt maakte Rogier nog een mooie serie van 76 en maakte Adri de ontbrekende 5 puntjes, een gelijkspel was nu een feit.

Met nog de laatste wedstrijd te spelen, Bert Vermeulen tegen Bert Piepers behoort de partijwinst nog tot de mogelijkheden. Beiden gaan voor 110 caramboles. Bert Vermeulen maakt , zoals wel meer, een paar kleine series achter elkaar en de andere Bert is dat te machtig. Ondanks de druk om te “moeten”winnen weet Bert in de 11e beurt de partij winnend af te sluiten. Piepers blijft op 44 punten met lege handen achter.

Door deze overwinning , staan we met nog een wedstrijd te spelen 1 punt voor op 2 naaste belagers.

Volgende week de laatste wedstrijd, bij winst betekent dat prolongatie van het kampioenschap.