Battle of the balls returns Dubac 1 – D’n Babbel 1

Vanavond de revanche voor het debacle van gisteren. Jac speelt nu voor Bart, en verder blijft de opstelling ongewijzigd.

Theo is een man die doet wat hij beloofd en begon uiterst gedreven aan zijn partij tegen Cees. Ook voor Theo viel in deze partij geen enkele poedel te noteren, en hij had er in 6 beurten al 34 terwijl Cees zich moest beperken tot opstaan, krijten, aanleggen, stoten en missen en weer gaan zitten. Pas in de 7e beurt wist hij zijn eerste 5 caramboles te maken. Theo ging vrolijk door met scoren en maakte zijn partij uit in slechts 13 beurten. Cees wist met een serie van 33 en 13 de schade nog een beetje te beperken en kwam tot 60 punten.

Piet mocht het opnieuw proberen tegen Wil. Het werd bijna een kopie gisteren. Deze keer had Piet er een mooie serie van 65 tussen zitten, waar Wil het deze keer niet lukte om boven de 40 punten in een beurt uit te komen. Toch bleef Wil regelmatig scoren en bereikte in 13 beurten zijn 250 caramboles. Piet haalde 151 punten, ook ruim 11 gemiddeld.

Het slotaccoord in deze 2-daagse clash was voor Jac tegen Albert. Jac begint weer wat beter te draaien en nam na 5 beurten via 22 en 18 een voorsprong op Albert, 46 – 24. Deze voorsprong verdedigde hij met succes in de volgende 10 beurten. Daarna ging het bij Jac wat minder en Albert kwam met wat kleine series terug tot 81 – 80 na 18 beurten. Voor beide spelers kabbelde de wedstrijd door en won Jac de partij 100 in 25 beurten. Albert kwam tot 101, eenzelfde aantal als de avond ervoor.

Uitslag: 32 – 23

De totale uitslag van deze battle is: 53 – 57 voor D’n Babbel 1

Hiermee is deze competitie geëindigd met een mooie tweede plaats, achter Dubac 3, echter precies gelijk met ’t Vrijthof met 671 punten. Het % caramboles geeft echter de doorslag. Gefeliciteerd met deze mooie prestatie.