Battle of the balls deel 1 D’n Babbel 1 – Dubac 1

Door omzettingen in het competitieschema om op locatie De Smis alle teams tegelijk te laten spelen, mochten de topteams van beide clubs in 2 dagen 2x tegen elkaar spelen. Tijd voor emotioneel herstel is er niet, meteen door naar de volgende match. Welk team gaat deze dubbelslag winnen?

Afgelopen maandag was de eerste clash in Wintelre. Bart heeft vakantie en daarom haalde Piet zijn broer Paul op in een nieuw snelheidsrecord, in de hoop dat deze meteen zijn auto zou overkopen. Theo zou op de fiets naar Wèntersel gaan. Hij wist nog precies hoe, want hij hai daor 3 jaar gevreeën. Met succes, want hij is nog steeds met Mieke getrouwd.

De eerste partij ging tussen Wil en Piet, 250 75/2 tegen 170 38/2. Beide spelers hadden een wat moeizame start, de tafel en de ballen waren glad. In 6 beurten was het 42 – 39. Voor Hein het sein om de deuren open te gooien en evergreens te gaan draaien. Wil kwam op stoom met een serie van 70 en daarna nog een van 54. Piet volgde redelijk met 17, 28 31. Maar Wil won gedecideerd in 15 beurten. Ook Piet kwam tot een mooi totaal van 153. Toch ruim 10 gem.

Na deze lange monsterpartij mocht Theo aantreden tegen good ol’ Cees. Die begon direct van de start gedreven aan zijn partij. Hij scoorde constant, niet een poedel in deze wedstrijd. Had veel kleine series, maar hij liet helaas niks liggen voor Theo. Die was aan het zoeken en worstelen. Cees won in 20 beurten zijn partij waar Theo genoegen moest nemen met 32 punten. Dit gaat morgen niet gebeuren zei Theo resoluut. Zijn jachtgeweer was geladen met scherp!!!

De laatste partij was die tussen Albert en Paul, 140 – 130, en dat zijn er veel als het niet echt lekker loopt. Albert worstelde met verzamelballen. Het was allemaal net mis. Tja Paul speelt ook naar zijn vermogen en dat zijn ook geen grote series. Paul kwam zelfs nog na 22 beurten aan de leiding met 82-74. Maar toen ging de partij voor hem echt te lang duren. Albert begon wat beter te biljarten en met series van 19, 26 en 15 maakte hij de partij uit in 27 beurten. Paul strandde op 96, een gemiddelde van 3,55 is een beetje het maximale wat hij momenteel aankan.

Uitslag: 34 -21 voor de thuisclub