2e Dre Huijberstoernooi.

Op donderdag 18 april is het tweede Dre Huijbers toernooi van start gegaan. Een dertiental spelers, 7 libristen en 6 kadristen zijn aan de slag gegaan om de aan dit toernooi verbonden trofee te bemachtigen.

Op de twee tafels in De Smis werd stevige strijd geleverd, wat deze avond qua spelniveau beter op de kadertafel lukte dan op de andere. In de openingspartij libre had Henk Grotenhuis 29 beurten nodig om zijn benodigde 50 caramboles te bemachtigen, Fons Meulenbroeks op 44 punten achterlatend. Beter verging het Johan Martens tegen Jos Bierens. In slechts 7 beurten wist hij zijn eerste twee punten te bemachtigen en Jos toch met een gemiddelde van 12,50 met lege handen te laten. Wen Volf tegen Jo Roest was ook geen partij om lang over na te praten. Evenals Henk Grotenhuis had Wen ook 29 beurten nodig om Jo te verslaan : 60 tegen 90.

De tweede kaderpartij tussen Piet van Dooren en Adri Dijkmans leek voor laatst genoemde desastreus te eindigen. Toen Piet nog slechts 10 punten van de eindstreep was had Adri slechts 38 keer kunnen scoren. Met echter 70 punten in de laatste twee beurten kon hij zijn nederlaag toch nog een draaglijk aanzien geven. Piet van Dooren streek echter de twee punten op. Wim van Pelt ( door de organisatie als gastspeler uitgenodigd) begon tegen Jo Jansen zeer hoopvol aan zijn partij met 50 caramboles in 5 beurten, maar hierna zakte zowel bij hem alsook bij Jo het niveau. Wederom na 29 beurten wist Wim als eerste de finish te halen, en moest Jo Janssen met 91 punten genoegen nemen. Op de kadertafel kwam Kees Castelijns handen en voeten tekort ( en ook caramboles) om Johan Martens van zijn tweede overwinning af te houden. Deze scoorde regelmatig en Kees kon geen enkel moment in zijn spel komen. Met een slotserie van 40 wist Johan zijn benodigde 130 punten in 12 beurten te verzamelen.

De 4e libre partij liet dan toch nog enig gedegen spel van Fons Meulenbroeks zien. Ep Visser was in deze partij het lijdend voorwerp. Na 21 beurten wist Fons met een gedegen gemiddelde van 2,85, Ep op zijn eerste nederlaag te trakteren. Jos Bierens speelde in zijn tweede partij weer de sterren van de hemel, maar moest, nu in 8 beurten, zijn meerdere erkennen in Bert Vermeulen, die met slotseries van 26, 42 en 24 na 8 beurten als eerste aantikte.

Resumerend; een geslaagde openingsavond die misschien iets te lang duurde. Mogelijk kan hier iets aan gedaan worden door de derde tafel te gaan gebruiken. De volgende wedstrijden worden gespeeld op Donderdag 25 april . Aanvang 19.00 uur

Tot donderdag.