Dubac 2 met winst naar huis uit Geldrop

Na het verlies van Dubac 1 vorige week tegen Geldrop 1 was er vandaag voor Dubac 2 wat recht te zetten. De in de lappenmand zittende Jos (beterschap Jos) werd vervangen door Hans, en de nog zieke Harry Vogels (beterschap Harry)  werd vervangen door Willy Engelen. Jo reisde via Dommelen naar verenigingsgebouw de Borgh in Geldrop waar Hans en Sissie de scepter zwaaien.

Hans (110)mocht meteen aan de bak tegen de vroeg uit de veren moetende Willy.(120).  Tot aan de laatste beurt een spannende wedstrijd met wisselende kansen en mogelijkheden. Willy scoorde 38, die door Hans werd beantwoord met 16 en 20. Hans scoort 20, Willy antwoordt met  18. Het kon bijna niet anders dan dat dit een gelijkspel zou worden. Dat werd het dan ook. In de 18e en tevens nabeurt wist Hans de stand gelijk te trekken. Een gemiddelde van 6.11 Goed voor 11 punten.

Jan van der Steen had inmiddels zijn koffer uitgepakt en uit het royaal beschikbare materiaal de voor hem juiste keuze gemaakt. Na 3 beurten 19 voor Jan is niet slecht, maar Jo dacht dat je tegen Jan beter voor dan achter kunt staan. Een mooie serie aan de band van 59, (hoe lang was dat geleden?) bracht hem in die positie. Jan schrok en miste 3 maal. Met nog 14 in beurt 5 en een afsluitende 21 in beurt 7 , was de buit voor Jo binnen. Jan scoorde met nog 15 punten een aardig gemiddelde van 4,85. Jo een gemiddelde van 14,28. Goed voor 11 punten.

Paul (als gelegenheidskopman) nog steeds gehinderd door een niet welwillend oog , in de arena tegen de (gelegenheidskopman) met fysieke problemen kampende Berco. Met geen grote series maar regelmatig, kon Paul het spel van Berco aardig volgen. 89/80 na 18 beurten. Naarmate de partij vorderde gingen bij beide spelers de ongemakken hun rol eisen, totdat Berco in beurt 27 als eerste aantikte. Voor Paul een gemiddelde van 3,48. Goed voor 7 punten.

Einduitslag.

Geldrop 1 –  Dubac 2      26 –  31