Zware nederlaag van ut Twidde tegen ’t Vrijthof

Het was niet best, deze avond in Oirschot. Jo mocht het bal aftrappen tegen Bert. Waar Bert keurig op zijn nivo speelde, met kleine series van 5 – 9, bleef Jo duidelijk achter. Moest vaak met poedels of sprokkelwaar van een paar puntjes weer plaatsnemen op zijn stoel. Het was duidelijk niet zijn avond. In 25 beurten trok Bert de partij naar zich toe. 80 tegen 51. Bert netjes boven zijn te spelen gemiddelde. Jo moest helaas met 5 punten zich tevreden zien te stellen.

Paul mocht vervolgens aantreden tegen Ronnie. Vorige keer maakten beide spelers er een mooie remisepartij van in 12 beurten. Dat zat er vandaag echt niet in. Hoewel de eerste helft voor beide spelers mooi op schema ging, 45 – 74 in 13 beurten. Was de tweede helft beduidend minder. Het spel werd te ruim, en iedere keer dat er mogelijkheden waren voor Paul om iets met de bal te doen, miste hij weer, soms kinderlijk eenvoudig. Op deze manier kwam hij niet aan de serie toe die hij nodig had om de partij te winnen. Ronnie speelde ook niet geweldig, maar was dus eerder aan zijn 90 caramboles dan Paul aan zijn 130.. die bleef op 106 steken. Goed voor 8 punten, gemiddelde 3,9. Onvoldoende dus…

Jos mocht de avond afsluiten tegen Jan, een tactische wissel voor Henk. Beide spelers begonnen aarzelend met 3 beurten niks en 2 voor Jan. Jos trok de partij vlot met een serie van 20, wat voor Jan het sein was om geconcentreerd te blijven en de partij met kleine series van 16, 21 en 15 en wat quintetjes, quadrootjes en triootjes in 15 beurten af te maken. Jos stelde daar maar weinig tegenover, en had er pas 71 toen Jan het uitmaakte. In de nabeurt liet Jos toch nog zien wat hij in huis heeft. Met een mooie serie van 44 kon hij toch nog 5 punten bijeen verzamelen, tegen een gemiddelde van 7,66.

Ach, een gezellige derde ronde maakte d’n avond wel weer goed. Maar dat dit beter moet is wel duidelijk. De eerste trainingslessen zijn alweer vastgelegd!