Zeer sterk Dubac2 ten onder tegen De Ster

Zoals de kop al zegt, stonden vandaag twee sterk spelende teams aan de tafel. Een wedstrijdgemiddelde van 6 spelers van 17,62 en in totaal slechts 20 beurten over 3 partijen zegt veel over de kwaliteit van deze wedstrijd. Jo vond in Wim van Pelt een gedegen tegenstander tegen wie het een genot is om te biljarten, en die het spelletje net als hij (op zijn eigen niveau) probeert te spelen zoals het gespeeld moet worden.Een gelijkopgaande wedstrijd was het gevolg. Een serie van 32  in de 8e beurt bracht Jo in een voordelige positie, maar na het missen van een “kopstootje” liet hij een kansrijke positie voor Wim achter. Doorgaans weet Wim wel raad met zo’n situaties. Zo ook nu. Een serie van 65 was het gevolg, en dat betekende einde verhaal voor Jo.

Jo 68. Wim 110 Een gemiddelde van 8,5 . Goed voor 9 punten.

Jos Bierens
Jos Bierens

Jos Bierens kreeg aan de tafel te maken met de kersverse districtskampioen hoofdklasse Albert Sol. Oppassen dus voor zijn gevreesde serie Americaine. Maar voor Albert goed in de gaten had dat de wedstrijd was begonnen, kon hij zijn keu weer inpakken. Na een stand van 40 tegen 30 in beurt 3 vond Jos dat Albert aan 3 kansen genoeg had gehad en besliste zelf de partij met een puike serie van 165.

Jos 205. Albert 33. Een gemiddelde van 51,25. Goed voor 15 punten.

Na dit geweld kon Adri niet achterblijven. Met niet al te grote series,14,17,24,21 stond na 7 beurten een voordelige stand van 89 tegen 24 op het bord. Adrie begon in de 8e te bouwen aan een prachtige serie van 70 57/2 en sloeg een gat dat zoals ieder dacht goed voor de overwinning zou zijn. Behalve zijn tegenstander Cees van Loon. Die toonde aan dat de serie tegen de hand ook door hem beheerst wordt. Hij antwoordde met 86 wat hem de winst opleverde, en voor beiden een dikke bonus.

Adri 159. Cees 130. Een gemiddelde van 19,87. Goed voor 9 punten.

Einduitslag:

Dubac2  33   De Ster 35.

Volgende week dinsdag gaan we op bezoek bij Els in Vessem tegen Poedelvrees.