Weer winst voor Bouwcenter van Hoppe

Opnieuw is het team van BC van Hoppe er in geslaagd om een van de hoger geplaatste teams op een nederlaag te trakteren. In Duizel werd met 5 – 3 gewonnen van Ames/Optiek van Gool/De Peel uit Deurne.

In het begin van de avond zag het er hier nog niet naar uit. Piet van Dooren en Jos Bierens, invaller voor Ad van Mol, openden de avond. Piet van Dooren (180) was al met zijn gedachten bij het komende weekend waar de Nationale voorwedstrijden libre topklasse op het programma staan. Er lukte weinig gedurende zijn partij waardoor Piet ver van zijn normale niveau verwijderd bleef. Noud Jansen (120) ging uiteindelijk na 11 beurten met de winst lopen. Eindstand 58 – 120. Op de andere tafel speelde Jos Bierens (130) tegen Jos Verberne (110). De partij was een gelijk opgaande partij. Na 8 beurten stond er een 70 – 74 tussenstand op het scorebord. Beide spelers hadden er moeite mee om een definitieve kloof te slaan ten opzichte van de tegenstander waardoor er na 20 beurten een gelijkspel uit rolde. Eindstand 130 – 110.

Bij de pauze was de stand 3 – 1 in het voordeel van de bezoekers.

In het vervolg van de wedstrijd speelde Johan Martens (150) tegen Peter Hendriks (110). In een eenzijdige partij won Johan in 13 beurten met een gemiddelde van 11,53 terwijl Peter op slechts 40 caramboles bleef steken.

Op de andere tafel speelde Adri Dijkmans (160), invaller voor Kees Castelijns, een prima partij. Ook in deze partij was er weinig tegenstand van Jan van Oosterhout (120). Na 3 beurten was er een 65 – 7 tussenstand en deze voorsprong werd geleidelijk uitgebouwd naar een 160 – 59 overwinning.

 

Aanstaande maandag gaat het team op bezoek in Geldrop en speelt dan tegen VIOS/van Esch Biljarts.