Weer winst voor Dubac1

Ook de 2e wedstrijd van Dubac 1 heeft een overwinning opgeleverd, gemakkelijk ging het niet.

Theo Verwimp ( 75 car. ) begon tegen Wilbert Schel ( 105 car. ) en ging goed van start , na 10 beurten had hij al 48 car., hierna werd het spel wat ruimer en werd het sprokkelen. Wilbert bleef netjes spelen, en met enkele mooie series liet hij zien waarom hij districtskampioen 2e klasse is. Na 25 beurten ging Wilbert uit, maar voor Theo, die zijn bonus had, lagen er 11 puntjes klaar.

Dan Ep Visser tegen Kees Castelijns, Kees had afgelopen weekend een uitstekend PK Libre Extra Klasse gespeeld met ruim 18 moy., en leek mij zwaar favoriet in deze partij, en toch liep het anders. Ep begon meteen met een serie van 27 en hield er de druk op, Kees moet 110 car. meer ( 205 om 95 ) en kreeg geen grip op het ruime spel. Ep bleef constant spelen , en af en toe op zijn verdediging lettend, kon zo een mooie overwinning behalen.

Dan de kadristen Piet van Dooren ( 255 car.) en Sander Oostendorp ( 175 car. ) , een goede start van Piet ,met mooi kaderspel heeft hij in 13 beurten al 190 caramboles bij elkaar, Sander die vnl op de stoel zat , stond een straatlengte achter. En dan begint de energie bij Piet op te raken leek het wel, concentratie weg, te zacht, niet ingezet, enfin , weg productie, en dan zijn er 255 erg veel. Sander kon met een aantal kleine series terug komen in de wedstrijd en hoorde EN NOG 5 geannonceerd, maar ging mis. Piet moest nog ruim 50 car. en begon aan een serie die gaandeweg steeds beter werd, en de laatste 40 had ie ze aan weer een touwtje 255-170. eindstand 38-29. Samen met de andere teams een mooie biljartavond waarop ook enkele biljartliefhebbers waren afgekomen.

grtz Hans Wintermans