Weer winst voor Dubac1

Na de verdiende nederlaag van vorige week tegen De Biljartacademie, moest Dubac 1 deze week aantreden tegen De Kraanvogel uit Eersel. Het is altijd maar afwachten hoe men zich herstelt van zo’n nederlaag.Theo Verwimp was door ziekte afwezig en Jo Roest was bereid gevonden om in te vallen. Ep Visser beet zodoende het spits af tegen Rinus Vorstenbosch. Ep begon rustig aan zijn partij maar moest in de 2e beurt toezien dat Rinus een serie van 12 plaatste en keek tegen een 6-15 achterstand aan. Beloofde dit wat? Want Rinus moet ook nog eens 20 caramboles minder. Ep liet zich niet van de wijs brengen en regelmatig scorend kwam hij al snel langszij. Een toppartij werd het nooit daarvoor kwam er te groot spel liggen , maar toen Ep in beurt 15 en 16 een tussensprint maakt via 33 en 16 was het gat geslagen; 83-23. Rinus zat totaal niet in de wedstrijd en in de 23e beurt maakte Ep zijn 95e carambole. tussenstand 12-4.

Jo Roest nam het vervolgens op tegen Wim van Pelt , op papier een leuke affiche omdat beide spelers het spelletje op techniek willen spelen.Daar zag het in het begin niet naar uit wantjo begon slecht aan zijn wedstrijd en had na 7 beurten slechts 6 caramboles op het bord staan, Wim verging het iets beter maar 25 caramboles is ook voor hem te weinig. Dan begint de motor bij Jo te draaien , vlot scorend met als hoogste een 24 serie tikt Jo in de volgende 12 beurten de resterende 108 caramboles bij elkaar en wint de partij. Zijn moyenne van 6,05 is goed voor de bonus en een tussenstand van 27-8.

Dan de partij Piet van Dooren tegen Peter van der Heijden. Dit is geen gemakkelijke opgave voor Piet; 255 caramboles kader 38/2 tegen 105 caramboles libre, komt ook nog bij dat Peter het spel graag ruim houd en derhalve niet veel achterlaat als beginstoot. In Eersel wist Piet nog met 1 carambole te winnen, zou hij dit huzarenstukje kunnen herhalen? Ook Piet begint matig aan zijn partij, maar weet dan toch in de 6e beurt een serie van 55 te maken. Echt lekker gaat het niet want na 10 beurten is de stand 88-48 en staat Peter in verhouding er iets beter voor. Het grote aanvangsspel speelt Piet wel degelijk parten gezien de 8 poedels ( ongebruikelijk veel voor Piet ) die hij maakt. Toch valt de productie vanaf de 14 e beurt niet meer stil en in de 23e beurt maakt Piet zijn laatste carambole, Peter bleef steken op 94 caramboles. Ook Piet wint dus zijn partij en brengt de eindstand op 39-16.

Een mooie overwinning en belangrijk ook als Dubac 1 kans wil maken op het kampioenschap.Over twee weken zal er afgereisd moeten worden naar Mierlo, hopelijk geeft deze overwinning weer wat vertrouwen.

Grtz Hans Wintermans