Vrijthof Dubac1 een spannende partij !

Dubac 1 ging op bezoek in Oirschot in het altijd gezellige café het Vrijthof. Paul ging mee als vervanger van Theo. Het was een drukte van belang, veel volk op de been, onvolprezen Nederlandstalige muziek en rijkelijk vloeiend gerstenat zorgde voor de nodige decibels aan geluid, kortom een leuk avondje stappen. Paul en Nol maakten er niet zo’n geweldige partij van. Het kabbelde een beetje voort rond de 4  gemiddeld na 10 beurten, men deed z’n best maar het was niet best. Paul kon Nol wel bijhouden tot aan ongeveer 45 punten maar toen was het eigenlijk wel klaar. Veel missers van Paul na wat groot spel van Nol, en er was een te grote achterstand. Paul hield slechts 6 punten over aan deze partij en Nol net 15.
De 2e partij ging tussen Rob van de Boom en Bart. Dat werd een opmerkelijk gebeuren want Bart speelde voor het eerst een goede partij dit seizoen, een grotere serie van 51 en verder regelmatig scorend speelde hij Rob compleet van de tafel 150 tegen 46 in 7 beurten.  Het was rap gebeurd.
Piet speelde tegen Henk en dat was weer een vreemde wedstrijd, Piet begon sterk in 2 beurten 52 maar Henk werd wel sterker en met een mooie serie van 54 maakte hij toch wel een verschil. Piet had een paar ongelukkige missers en ook wel wat fouten in de afstoot en moest er in de gelijkmakende beurt nog 46 maken, dat was hem dit jaar al eerder gelukt en het gebeurde bijna weer. Hij herpakte zich, verzamelde ballen op de lijn en kwam tot een serie van 42; net iets te weinig. Eindstand 33 tegen 30 voor het Vrijthof. We kunnen de vakantie in. Fijne feestdagen en een mooi en gezond 2020 gewenst namens Dubac 1.