Verlies van Ut Twidde

Dankzij de medewerking van Bart konden we weer met de originele bezetting aantreden. Hij was bereid om de wereld in 80 dagen rond te reizen en Paul op te halen en uiteindelijk in Oirschot te belanden. En passant hebben we daar maar meteen even een partijtje gebiljart.

In de eerste partij mocht Jo het proberen tegen Bert, 100 – 90. Jo schoot uit de startblokken met een mooie serie van 15 in de eerste beurt, echter buiten adem moest hij deze bliksemstart in het vervolg van de partij bekopen.

Hij viel stil terwijl Bert bleef regelmatig scoren. Bert ging zonder poedels met kleine degelijke series in 21 beurten naar de 80. Jo had nog wat sprokkelwerk en bleef met twee series van 13 punten steken op 78 caramboles.

Hierna mocht Paul het weer eens proberen. Zijn bril half afgeplakt zodat er maar 3 ballen op het biljart lagen in plaats van 6. Afgelopen weken heeft hij getraind om uit te proberen wat de beste manier is om enigszins fatsoenlijk af te stoten. Dit bracht hij deze avond in de praktijk tegen Ronnie, en dan maar kijken waar hij op uit komt. Echter tegen Ronnie was deze avond geen kruit gewassen. Ondanks slechte aanvangsstoten produceerde hij met 17, 16, 23 en slot van

37 een hele mooie winstpartij van 100 in 13 beurten. Paul speelde niet slecht, hield de ballen goed onder controle, maar moest vaak eraf vanwege zijn slechte zicht. Wist met 52 caramboles toch nog 4 gemiddeld te halen tegen de 7,6 van Ronnie.

Het klapstuk van de avond was die van Henk tegen Jos. 160 libre tegen 180 kader. Het begin was duidelijk voor Henk, in 5 beurten 63 caramboles tegen de 17 van Jos. Echter in de volgende 5 beurten kantelde de partij naar Jos, door degelijke series van oa. 26 en 2x 31, tussenstand: 90 – 123. Deze voorsprong gaf Jos niet meer uit handen, hoewel hij in de laatste paar beurten Henk toch wel teveel kansen gaf en de partij af te geven. Henk wist daar onvoldoende gebruik van te maken, en in 20 beurten won Jos zijn partij. Helaas nog één beurt teveel voor het bonuspunt.

Aan de einduitslag 32 – 21 viel niks af te dingen.

Tot besluit nog een gezellig pilske achteraf gevat, samen met stamgasten aan de bar. Volgende week krijgen we BDL op bezoek.