Ut Twidde kansloos tegen d’n Babbel 1

Met Bart als plaatsvervanger voor Jo, die de eerste reeks van zijn nieuwe vakantiekaart weer op aan het nemen is, traden we aan tegen de mannen van d’n Babbel 1, Wil, Albert en Cees.

De start van de partij was die tussen beide kopmannen, Wil 250 57/2 en Jos 180 38/2. Dat zijn er bij elkaar een grote hoop, en dat hebben we geweten…Wil begon goed met een serie vanaf de opstoot van 30, waarbij Jos pas in de 4e beurt enig tegenpartij begon te bieden met een serie van 24. Wil antwoordde direct met 28 zodat de stand na 5 beurten 72 – 31 was. Vanaf dat moment schoot bij beide spelers de klad erin. Kleine foutjes bij Wil en Jos zorgden ervoor dat er veel herstelwerk nodig was om de controle over de ballen te houden. Desondanks produceerde Wil toch wel wat behoorlijke series, eentje van 68 en van 59. Hoezo behoorlijk? Ik denk dat veel biljarters supertrots zouden zijn op zo’n aantal! Maar ja, dat is het nadeel als je zo goed bent… In het tweede gedeelte van het spel begon Jos wat beter te draaien. Het ging niet vanzelf en was ook bij hem hard werken en veel moeilijke ballen, maar ook hij produceerde op deze manier twee behoorlijke (daar hebben we het weer..) series van 29 en 52. Zo’n 2 uur later kwam Wil in 16 beurten als eerste aan zijn 250 caramboles. Jos miste de nastoot door een klosje aan de lange band en haalde 151 caramboles. Gemiddelde 9,43 en mooi boven zijn gemiddelde en een bonuspunt!

De tweede partij was die tussen Cees en Paul. Op papier een mooie wedstrijd, 120 – 130, de praktijk was anders. Cees haalde keurig netjes zijn nivo. Speelde zuinig en produceerde met enige regelmaat behoorlijke series van 10+. Paul had deze avond erg veel last van zijn oog en kon het nivo van zijn laatste trainingen niet halen. Maakte wel een paar mooie ballen, maar verknalde ook eenvoudige positities. Cees speelde de partij prima uit in 22 beurten, 5,45 gemiddeld, ook hier voldoende voor het bonuspunt. Paul bleef met 51 caramboles ver achter.

De afsluiting was voor Albert tegen Bart, 140 tegen 180 te maken ballen. Albert kwam in het begin niet echt los, wist redelijke ballen op een haar na te missen. Voor Bart liep het iets beter door in de tweede beurt meteen een serie te maken 30. Maar toen stokte de trein. Ook nog een dikke vette biljardé die Cees echt niet af kon keuren ondanks felle protesten Bart, dat er niet zo nauw gekeken moest worden. Albert lachte in zijn vuistje en nam deze goede positie met twee handen aan! Zoals we hem kennen, keurig verzorgd serie americain. Puntje, plaatsen, rappel. Mooi om te zien en kwam hiermee met een serie van 77 op 12 caramboles van de eindstreep. Bart maakte er nog 14 en 6 in de laatste twee beurten toen Albert met zijn behoorlijke (  🙂  ) serie van 12 de partij uitspeelde. Bart maakte via een klos nog de nastoot, maar daar kwam meteen de karma. De volgende ging direct mis. 140 tegen 80 in 14 beurten. Voor Albert een prima partij. Voor Bart betekende dit een einde van een goede reeks. We gaan hem ook een snipperkaart geven, maar dan die van Jo!

Zoveel duidelijk was de eindstand: 35- 16 voor d’n Babbel.