Ut twidde even de weg kwijt

De Babbel 1 – Dubac 2

Op bezoek naar De Babbel. Jo rijdt vanuit Bladel rechtstreeks naar Wintelre, en Paul haalt Jos op in Duizel, om zo binnendoor bij onze buurgemeente aan te komen. Ware het niet dat er vlak na Duizel een omleidingsroute stond aangegeven. Met Paul als coureur en Jos als navigator lag de gemiddelde snelheid op een behoorlijk nivo waar Jos (Verstappen) overigens niet van zou schrikken. Maar het aantal kilometers ook. Omdat het in Vessem kermis was ging de route binnendoor via alle Beerzen. “De volgende kruising” zei Jos (Bierens) steeds, om uiteindelijk bij onze grinnikende tegenstanders uit te komen. Jo had hetzelfde euvel, en kwam nog later binnen, maar die had dan ook ginne navigator!

Paul mocht de wedstrijd tegen Cees van Loon aftrappen. Cees miste de opstoot en Paul maakte er meteen 16 in zijn eerste beurt. Het ging de hele partij zowat gelijk op met af een toe een kleine serie bij beide spelers. Bij 20 beurten was de stand 83-79 voor Cees. Op dat moment gaf Cees de sporen met twee series van 21 en 26, en Paul had slechts nog de nabeurt. Het lukte hem om hiermee zijn resterende 11 caramboles binnen te halen. 22 beurten, gem. nét boven de 4.

Vervolgens mocht Jo het proberen om zijn goede vorm van vorige week voort te zetten. Hij kreeg in de tweede beurt van Albert Sol de serie americain op een presenteerblaadje, echter dit kwam te vroeg. Kon het kadootje niet verzilveren en het liep vervolgens de hele partij niet meer. Ook omdat Albert goed speelde, met series van 21, 79 en weer 21, trok hij de partij naar zich toe in 12 beurten. Jo bleef achter met 36 caramboles in 12 beurten. Precies 3 gemiddeld.

Alle hoop dus gevestigd op Jos. Hij is op dit moment de man in vorm, tegen Hein van den Hurk. Op papier een gelijkwaardige tegenstander, 180 – 170 te maken caramboles. Er werd door beide spelers een behoorlijke partij op de mat gelegd. In 7 beurten was het 74 – 71. Toen kwamen er wat mindere beurten van Hein, waar Jos verzuimde uit te lopen. Hein nam daarna afstand met series van 22 en 33 en een paar beurten van rond de 10. In 18 beurten was het gedaan. Hein wint met 180-127. Maar Jos mocht tevreden zijn met een gemiddelde van ruim 7. Einduitslag 6-1.

Na deze nederlaag moeten we vrezen voor onze koppositie, maar het seizoen is nog lang, evenals de weg naar Wintelre.

Gr

Paul