Ut twidde de winnaar van de mixed-grill

Gaan we nu weer barbecueën, zullen jullie nu denken? Nee hoor! Daarvoor moet je bij Geldrop zijn!

Vanwege personele problemen binnen de teams van Dubac, vanwege vakanties en blessures, zou Paul aanvankelijk een dubbelpartij spelen tegen Kees (team 3) en Bas Vugts (overall), die op hun beurt in zouden vallen voor Bart en Theo. Maar onze redder in nood, Jac, was net terug van een maandenlange vakantie tussen zonnebloemen, Franse kaas en vooral wijn, en wilde graag meedoen. Besloten werd om Kees bij het twidde te laten spelen, om zodoende het aantal te spelen caramboles wat over de teams te verdelen.

Zodoende de eerste partij tussen Paul en Jac, 100 – 110 en beloofde een mooie partij te worden, tenminste in theorie. De praktijk moest nog maar blijken, want het begin voor Paul was niet al te best. Waar Jac in de eerste 10 beurten al zo’n 58 punten bij elkaar had gestoten, bleef Paul achter met 11 caramboles. Pas in de 12e beurt schoot Paul uit de startblokken en met mooie series van 8, 5, 37 en 10, was de stand nagenoeg gelijk getrokken, 74 – 77 na 13 beurten. In een eindsprint van 26 caramboles in 3 beurten gaf Paul Jac het nakijken. 100 – 92 in 18 beurten. Voor beide spelers een mooi gemiddelde van 5,55 tegen 5,11.

De tweede pot zou er een worden van de lange adem. Kees tegen Bas, 160 – 180. Beide spelers kwamen niet van de grond. Het spel was ruim, weinig controle over de ballen om er iets zinnigs mee te kunnen doen. Kees had een redelijk serie van 24 en stond daardoor na 10 beurten voor met 48 – 18. Na 20 beurten was er niet zoveel veranderd, en stond er 82 – 51 op het scorebord. Paul, die inmiddels aan de schrijftafel had plaatsgenomen, wees de spelers erop dat bovenaan het invulblad een kolom SERIES staat en niet PUNTEN! Toen dat kwartje gevallen was, begon men beter te biljarten. Met SERIES van 18, 12 en 37 naderde Kees de finishlijn tot 8 caramboles. En had helaas nog 3 beurten nodig om de partij uit te spelen. Bas gaf zich echter niet zomaar gewonnen, en kwam terug met 40, 11 en 18 tot 124 caramboles. Kees maakte het uit in de 29 beurt, en Bas mocht proberen gelijk te maken. En jawel hoor! Een mooie trekstoot over de lengte van het biljart, bracht de ballen in serie americain op de korte band. Deze werd netjes afgewerkt, het hoekje door voor de resterende puntjes en met deze serie van 56 werd de partij gelijkgetrokken! Weliswaar een mooi slot voor beide spelers, maar helaas onder hun gemiddelde. Kees 5,51 tegen Bas 6,2.

Rond de klok van half 11 konden we beginnen aan de laatste partij Jos tegen Piet. Beide kadristen hadden zin in een korte partij, want moeder de vrouw zat te wachten. Ze begonnen dan ook voortvarend, 40 – 32 in 4 beurten. Ongekend voor deze avond! Met in de 5e beurt het hoogtepunt! Jos nam afstand van Piet met een serie van maar liefst 81! Daarop moest Piet het antwoord schuldig blijven. Toch speelde hij niet slecht met een paar series van rond de 30, maar Jos liet hem niet te ver terugkomen en maakte de partij uit in 11 beurten. 170 – 100. Jos tevreden als ne hond met 7 stèrten met 15,45 gemiddeld, Piet kan niet ontevreden zijn met 9,09. Beide goed voor 11 en 5 punten.

De bonus was voor Dubac 2 zodat de einduitslag 34 – 24 was. Hiermee staat ut Twidde ook weer bovenaan in de competitie.

De ballen,

Paul