Ut Twidde breekt geen potten tegen de koploper ’t Vrijthof

Met z’n vieren kwamen ze aanzetten, gedropt vanuit de Oirschotse hei, Henk, Jan, Ronnie en Bert. Ons in het ongewisse latend, wie tegen wie zou moeten spelen. T’is dat Henk een blauw poloshirtje aanhad…

Maar goed, de opstelling werd bekend. Jo tegen Bert, Paul tegen Ronnie, Jos tegen Jan. En Henk zou alle partijen schrijven en tellen.

Jo en Bert openen het bal. Een aarzelende start van Jo, terwijl Bert al redelijk wat punten bij elkaar speelde. 5-27 na 5 beurten is de tussenstand. Maar Jo is Jo niet als hij zijne rug gaat rechten. Met 2 x een serie van 20 terwijl Bert gewoon doorgaat waar hij was gebleven, is de stand na 12 beurten gelijk. Ieder 57 puntjes. Het slotaccoord was van Jo door met oa. Series van 16 en 15 het verschil te maken. In 19 beurten zat hij aan zijn 100 te maken caramboles. Bert deed nog een poging in zijn nabeurt met 7 caramboles maar strandde op 79. Gemiddelde Jo van 5,26 is goed! Ook Bert kon tevreden zijn met 4,15 gem.

De tweede partij was tussen Paul (120) en Ronnie (100). Het is al de derde krachtmeting tussen deze twee mannen. Steeds een leuke partij, beide spelers vol op de aanval en ook allebei in staat om een behoorlijke serie op de mat te leggen, waardoor de wedstrijd tot het einde toe spannend blijft. Deze wedstrijd was daar geen uitzondering op. Paul schoot uit de startblokken en had er in 5 beurten 36 caramboles tegen Ronnie 12. Echter Paul slaagde er wederom niet in om echte grote series te maken, terwijl Ronnie met een paar series van rond de 20 toch de druk opvoerde. 82-68 in 17 beurten. Na 3 poedels en in de laatste 4 beurten 38 punten kwam Paul als eerste over de meet. Ronnie kwam in zijn nabeurt met 18 caramboles nog dicht in de buurt. Beide heren konden wel tevreden zijn met hun gemiddelde. 5,45 – 4,18. Voor Paul nog werk aan winkel om meer rendement uit zijn kort spel te halen.

Het slot van de avond was Jos 180 kader tegen Jan 100 libre. Jos had een wat stroeve start, kreeg de ballen niet echt goed onder controle. Pas in de 8e beurt produceerde hijeen serie van 21. Jan worstelde ook. Na 10 beurten 52 – 15. Te weinig voor spelers van dit kaliber. Terwijl Jos doorploeterde, begon het bij Jan wat beter te lopen. Wat kleine series rond de 20 en poedels en de nodig sprokkelwaar kwam hij in 22 beurten op winst. Jos bleef met 115 zwaar onder de maat. Hij weet weer wat bagger is, was zijn commentaar. Jan speelde wel boven zijn gemiddelde, goed voor 11 punten.

De twee extra punten gingen ook naar ’t Vrijthof. Eindstand 28 – 32.