’t Vrijthof klopt Dubac1

Dubac 1 speelde dinsdag een thuiswedstrijd tegen ’t Vrijthof, dit team uit Oirschot dat over goede spelers beschikt is altijd een lastige tegenstander. Theo Verwimp ( 75 car. ) opende de match tegen Jan vd Biggelaar ( 105 car. ), Theo begon wat onwennig en kreeg geen grip op het spel. Jan had daar geen boodschap aan want vanaf beurt 1 begon hij met produceren met verzorgd spel. Na 14 beurten heeft Jan al 88 caramboles tegen Theo 31 caramboles. Een dikke nederlaag lijkt aanstaande voor Theo ! Dan in de volgende  beurten maakt Jan enkele foutjes en laat ook nog wat aanvangsspel achter voor Theo, deze maakt hier dankbaar gebruik van en met enkele series brengt Theo zijn totaal op 66 caramboles en is zowaar de finish in zicht. Zover laat vd Biggelaar het niet komen in de 19e beurt gaat hij uit; 66-105, beide spelers hebben de bonus en is de tussenstand 11-15.

Dan de beurt aan Ep Visser die tegen Good old Nol van Stralen moet. Beide spelers kennen elkaar goed en nog maar enkele weken geleden tijdens hun PK , wist Nol 2 keer ruim van Ep te winnen. Maar in de competitie staat Ep erg goed te spelen, bovendien was Nol verhoogd naar 125 car. tegen Ep 95 car. Ep mist de aquit en Nol begint meteen met 16, Ep is gewaarschuwd, speelt zich langzaam in de wedstrijd en met af en toe op zijn verdediging lettend zet Ep de partij met enkele goede series ( hoogste 30 ) naar zijn hand . Nol kwam er niet aan te pas en na 16 beurten wint Ep met bonus; 95-83. Tussenstand 26-21

Dan de kopmannen Piet van Dooren ( 255 car. 38/2 ) tegen Henk vd Leeden ( 160 libre ). Piet die donderdag jl. in de kadercompetitie nog een toppartij met ruim 25 moy. had neergezet begon vol goede moed aan de partij en na 3 beurten is de stand 36-17 en is er nog alles mogelijk. In de volgende 7 beurten krijgt Piet vnl groot spel voorgeschoteld en kan hij aan de bak, Henk die op het oog wat onverschillig lijkt, maar een o zo geroutineerde wedstrijdspeler is, profiteert maximaal en zonder americaine laat hij achtereenvolgens 28, 29, 23, 26 en 21 noteren. En Piet wist in deze 7 beurten slechts 10 caramboles te maken en na 10 beurten is de stand 46- 152! Op dat moment heeft Piet nog maar 1 wedstrijdpunt en ook hier dreigt een grote nederlaag, in de drie beurten die Piet nog krijgt weet hij zich nog enigszins te herpakken met 47 caramboles, wat zijn totaal op 93 brengt. Maar de winst is dan verdiend voor Henk vd Leeden ; 93- 160. De eindstand is 29-36, een nederlaag die nog mild uitvalt, maar wel aangeeft dat de strijd om de titel nog niet is afgelopen.

Volgende week staat de uitwedstrijd naar De Ster op het programma, dit team dat twee wedstrijden minder heeft gespeeld, staat qua verliespunten nog in de buurt, maar heeft wel enkele mutaties ondergaan. Succes Dubac 1.

grtz Hans Wintermans