Ruime overwinning voor ut Twidde

Snel de laatste zaken afwerken voor de werkgever, tegelijk met opwarmen van de boeremoespottazie, en al herkauwend via Jos naar Vessem voor een ontmoeting met Poedelvrees. Ben, Henk en Ad zaten ons al op te wachten, en ook Jo had deze keer geen last van omwegen vanwege een kermis. Dus kon de wedstrijd om half 7 al starten, zodat we de eindtijd van 10 uur konden halen.

Ben trapte af tegen Paul. Erg spannend was deze partij niet. Paul zette direct de toon met series van 14, 25, 7 en stond zo na 6 beurten al op 47 van de te maken 60 caramboles. Jammer dat er voor de resterende 13 puntjes nog 5 beurten nodig waren… Maar met een gemiddelde van 5,62 was deze jongen toch niet ontevreden.

Een totaal ander verhaal is die van de partij van Henk tegen Jo. Beide spelers begonnen matig aan de partij, maar Jo liep met kleine series toch wel uit op Henk, en stond halverwege de partij op 30 – 54 voor. Echter als het bij Henk een beetje goed uitvalt, kan hij er veel. En kwam in de 15e beurt terug met een serie van 27 en hoefde hij er nog maar 5. In de resterende 2 beurten was het nog spannend, want Jo kwam in de voorlaatste beurt ook op “en nóg 4”. Henk kwam als eerste over de meet, maar Jo tikte in de gelijkmakende beurt ook zijn 4 caramboles binnen. Geen geweldige partij, maar wel spannend met 17 beurten en een gemiddelde van 4,29 voor Jo én een punt erbij.

Jos had al gezien dat het biljart er deze keer stukken beter bij stond dan de laatste keer, maar ja, toen was het warm, de deuren open, kermisklanten met knotsballen… Nee, nu niets van dat al. Het biljart was goed bespeelbaar en liep netjes uit. Vol vertrouwen startte hij dus tegen Ad. Helaas voor Ad, was er geen eer te behalen tegen een degelijk spelende Jos, die met series van 24, 35 28 en 11 en wat losse flodders in 12 beurten aan de finish was. Ad moest tevreden zijn met 34 caramboles. Jos was ook dik tevreden met zijn 9,4 gemiddelde en twee punten op zijn conto.

Met een einduitslag van 1-6 konden we na het genot van een pilske en een Beerze, tevreden weer huiswaarts keren.

Groet

Paul