PK: Kees Castelijns 3e in gewestelijke finale hoofdklasse libre in Tegelen.

Kees Castelijns districtskampioen hfdkl libre

Kees Castelijns destijds in Oirschot op weg naar de titel (foto Frank Sanders/deBiljartBallen)

Kees Castelijns greep op 23 januari j.l. de districtstitel in de hoofdklasse libre klein (7,00 tot 11,00) tijdens de districtsfinale in ’t Vrijthof in Oirschot. Door dit behaalde resultaat mocht Castelijns voor het tweede achtereenvolgende jaar een gooi doen naar de gewestelijke titel. Nadat hij vorig seizoen in Mierlo-Hout genoegen moest nemen met een vierde plaats, reisde Castelijns het afgelopen weekeinde af naar cafe van Tienen in Tegelen waar hij als zevende was geplaatst op de plaatsingslijst. De andere Kempische vertegenwoordiger, Ad van Kraaij van bv de Koikarpers uit Mierlo-Hout was als eerste geplaatst.

Castelijns won op vrijdag 2 van zijn 3 partijen en ging daarom met nog drie andere spelers aan de leiding. Wel was het moyenne van Castelijns het minste van dit kwartet waardoor hij een vierde positie innam. Op zaterdag werd er wederom twee keer gewonnen en 1 keer verloren, wat tot gevolg had dat hij een plaatsje wist te klimmen op de ranglijst. De derde positie werd ingenomen, waarbij de nummer 1 en 2 nog wel een wedstrijd tegoed hadden. Een echte kans op de titel en daarmee deelname aan het NK wat in april in de Donk wordt gespeeld was er eigenlijk al niet meer.

Toch wist Castelijns zijn huid nog duur te verkopen. Hij dwong de twee leiders tot het uiterste, door ook zijn laatste partij in deze finale te winnen. Het was uiteindelijk goed genoeg voor een derde plaats in de eindrangschikking. Castelijns behaalde uiteindelijk 10 punten en een eindmoyenne van 8,42. De andere Kempische vertegenwoordiger, Ad van Kraaij, moest genoegen nemen met een vierde plaats ( 7 punten en 10,93).

Het was verder jammer dat er tijdens de finalepartij nog een incident plaats vond. Een arbiter was genoodzaakt een deelnemer een officiele waarschuwing te geven omdat hij met zijn spel het resultaat van de finale wist te manipuleren. Martin Wildau werd hierdoor kampioen (12 pnt en 9,80) voor Sjeng Cuijpers (12 pnt en 9,19). Wildau zien we dan ook terug op het NK Hoofdklasse Libre wat van 15 t/m 17 april zal worden gespeeld in cafe de Donk in Duizel.

De complete eindstand kun je hier bekijken.