PK: Dubac succesjes bij p.k.’s.

                                                                         

      Greet Popken plaatste zich na een 3e plaats in de districtsfinale zesde klas libre voor de regiofinale op 6 november in Maastricht

De twee leden van Dubac die afgelopen weekeinde in actie kwamen bij hun persoonlijke kampioenschappen, hebben allebei een persoonlijk succesje weten te boeken.

Greet Popken speelde op donderdag en zaterdag de districtsfinale zesde klas libre in grand-café ’t Huukske in Hapert. Na de eerste dag nam Greet een vierde positie in, in het vijfkoppige deelnemersveld. Ze wist Clementine Hamers op de streep te kloppen: 30-26. Haar openingspartij tegen Sjef van der Heijden uit Bergeijk, de koploper na de eerste dag, had Greet echter met één carambole verschil verloren. Op zaterdag verloor Greet ook haar derde partij van deze finale tegen Kim Somers. De Eerselse biljartster zag op de andere tafel koploper Sjef van der Heijden verliezen, waardoor de strijd om de titel tussen de 62-jarige Bergeijkenaar en de 19-jarige Eerselse weer helemaal open was. Ook voor de strijd om afvaardiging naar het gewest kwamen voor het begin van de laatste ronde nog alle deelnemers in aanmerking. Greet Popken moest afwerken met Ad Koolen van de organiserende vereniging den Engel en ondanks dat Koolen aan het eind nog heel dichtbij kwam, wist Greet deze belangrijke partij te winnen. De finalepartij werd hierna met 30-24 gewonnen door Kim Somers, omdat zij een nieuwe speelster is en met haar moyenne 5/1000e te hoog speelde (0,804), mochten de nummers twee, Clementine Hamers, en drie (jawel) Greet Popken naar de gewestelijke finale op 6 november in Maastricht. De drie dames kwamen zodoende op het podium, terwijl Sjef van der Heijden (4e) en Ad Koolen (5e) het met de troostprijzen moesten doen.

Johan Staals speelde in zijn eerste persoonlijk kampioenschap (5e klas libre) een heel verdienstelijk toernooi. In bar de Kraanvogel in Eersel was hij na drie wedstrijddagen de sterkste van de 10 (!) deelnemers aan deze voorronde. Staals dwong, omdat hij nieuwe speler is, met 8 punten en 1,49 directe promotie naar de vierde klasse af.