PK: Adrie Dijkmans vijfde op NK bandstoten.

 

Nadat Adrie Dijkmans zich enkele weken geleden in gemeenschapshuis de Smis wist te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap eerste klas bandstoten (3,50 – 6,00), was het dit weekeinde dan eindelijk zo ver. Het N.K. werd gespeeld in cafe – feestzaal Bellevue aan de Antwerpsestraatweg 188 te Bergen op Zoom.

Op de eerste dag begon Adri met een verliespartij tegen Ies ’t Mannetje uit Brielle. In de tweede partij van de vrijdag was Adri Dijkmans te sterk voor Theo Zwarthoed: 100-87 in 21 beurten. Op zaterdagochtend werd het toernooi door Dijkmans weer hervat met een nederlaag tegen Wilfried van Beek. Na 24 beurten was de eindstand 100-66. In de vierde ronde herpakte Dijkmans zich weer en boekte zijn tweede overwinning van dit NK. Na 20 beurten stond er tegen Marco van Dopperen een 100-51 eindstand op de borden. De laatste wedstrijd op zaterdag, tegen koploper van het eerste uur Henk Lub, eindigde na 23 beurten in een remise. Dijkmans nam na 5 wedstrijden een vijfde plaats in met 5 punten en een moyenne van 4,02.

Op zondag begon Adri met een nipte winst op Sessink, waarna hij zijn toernooi afsloot met een kleine nederlaag tegen Piet van de Geest die daarmee de tweede plaats wist veilig te stellen.

Dijkmans behaalde 7 punten en een eindmoyenne van 3,80 waardoor hij beslag wist te leggen op een vijfde plaats. Kampioen van dit NK, waarbij de moyennes over het algemeen toch wel tegen vielen, werd Wilfried van Beek.

Dit is de eindstand.