Overwinningen voor Kempische teams Dubac.

De teams van Dubac hebben de laatste wedstrijd beiden een overwinning geboekt. Dubac 2 klopte de Keu in Hulsel met 4-9 en Dubac 1 klopte de Kraanvogel in de Smis met 7-4.

Dubac 2 trad in het Drieske in Hulsel met liefst drie invallers aan. Petro van Leeuwen was de enige van deze invallers die niet tot winst kwam. Van Leeuwen maakte wel meer caramboles dan zijn tegenstander Huybregts, maar de 14-30 eindstand was procentueel niet voldoende voor de punten. Kees Michielse had hiervoor echter al de eerste punten voor Dubac gescoord door Teurlings met 15-29 te kloppen. Ook in de overige drie partijen deden de Duizelnaren het goed. Harold Hendrikx speelde tegen A. Geerts, de 26-26 eindstand resulteerde in een punt voor het gelijkspel en voor beiden ook nog een bonuspunt. Wen Volf was de enige speler van dubac die 3 punten wist te behalen. Volf kwam tegen H. Maas tot een 28-53 eindstand en dat was precies 1 carambole genoeg om de Hulselnaar te kloppen. Hierna bracht Tom van Breda de eindstand op 4-9 door Timmermans met ruime cijfers te kloppen: 18-47.

Dubac 1 kwam thuis met de schrik vrij tegen de Kraanvogel uit Eersel. De Duizelnaren die in de laatste tussenstand de ranglijst aanvoerde hadden een lichte off-day maar kwamen daar achteraf nog goed mee weg. Frans Kox was de enige speler die voor Dubac een bonuspunt wist te scoren. Tegen Jos Bierens kreeg hij dermate weinig tegenstand dat een 19-14 eindstand goed was voor drie punten. Piet Lavrijsen voegde daar twee punten aan toe door met 28-21 te winnen van Toon Somers. Teleurstellend was het optreden van Ben Beerens tegen Meulenbroeks. Beerens kwam tot 14 poedels en in de overige 6 beurten werden er slechts 12 treffers op papier getoverd. Ook Toon Beerens heeft wel eens betere wedstrijden gespeeld, maar tegenstander Ben Aarts wist hier deze zaterdagavond niet van te profiteren: 21-12. De partij tussen de kopmannen Peter Castelijns en Mark Wouters leverde een verbeten strijd op, waarbij het er lang op leek dat de thuisspeler de winst zou gaan grijpen. De eindsprint van Mark Wouters kwam echter net op tijd, waardoor hij met een 36-37 de eindstand in de wedstrijd wat dichter bij elkaar bracht: 7-4 voor Dubac 1.