Nipte overwinning voor Dubac 1 in Budel.

Met een uitblinkende Theo Verwimp boekte Dubac 1 een kleine overwinning bij nieuwkomer Bellevue.

Theo Verwimp was  weer terug in de gelederen na zijn cultureel uitstapje van vorige week, en opende tegen Hans Jurgen Gutensohn. Het uitstapje had hem kennelijk goed gedaan want Theo begon meteen goed; in de 2e beurt een serie van 24 en in beurt 7 eentje van 28! Het verschil met Hans-Jurgen was gemaakt en Theo stoomde meteen door naar de finish. In 14 beurten wint hij de partij, en met 5,71 moy. was er een dikverdiende bonus.

Dan Ep Visser tegen Johan Slenders, ook Ep begint gelijk goed met in de 2 beurt een serie van 28 . Na 10 beurten 59-39 voor Ep en hij ligt goed op schema. Dan een serie van 24 voor Johan , die ook nog 10 car. minder moet en de kansen zijn gekeerd. Na 18 beurten wint Johan met 90-79. Voor Ep die vorig seizoen een topjaar had valt nu het dubbeltje net de andere kant op. De bonus scoort Ep nog wel en de tussenstand is 25-18 voor Dubac 1.

Piet van Dooren ( 220 car. 38/2 ) neemt het op tegen de kastelein Rene Broers die 90 car libre moet. Een grote opdracht voor Piet : om 130 caramboles meer te

maken en in een moeilijker spelsoort. Vol goede moed begint Piet eraan, maar met vaak moeilijk aanvangsspel valt dit niet mee en de echte goede vorm kon Piet op deze vreemde tafel niet brengen.

Rene wint in 24 beurten en voor Piet liggen er 6 punten klaar, wat een 30-31 einduitslag geeft.

Volgende week weer een nieuwe kans ; thuis tegen Rond 50.

groeten Hans Wintermans