Nipt verlies van Ut Twidde

Deze avond stond de wedstrijd tegen Mierlo op het programma. Pedri, Jan en Jos stonden ons al op te wachten en later kwam Henk ook nog even kijken en zelfs arbitreren. Behalve dat zij een lijstje hebben met nummers van WIE dat er speelt, blijken zij ook nog een lijst te hebben in welke volgorde deze wedstrijden worden afgehandeld. Op straffe van het betalen van de rekening aan de bar, kan hiervan slechts worden afgeweken.

De eerste partij was gewoon de eerste partij, Pedri tegen Jo. Pedri begon sterk vanaf de opstoot met een serie van 15, 0, 5, 9 en weer 15, waar Jo nog steeds zijn diesel stond warm te draaien. Bij 10 beurten was het 48-16. Op dat moment besloot Jo zijn versnelling in te zetten en scoorde er lustig op los met series van 9, 14, 7, 17 en 11. Terwijl Pedri helemaal stil viel. Dus in 15 beurten was de wedstrijd gekanteld, 59 – 76, en lag de partij weer helemaal open. Toch was het Pedri die na 18 beurten als eerste over de finish kwam, waar Jo in de na beurt nog maar 4 caramboles wist te scoren. Eindstand 80 – 80, voor beide spelers een extra punt voor hun gemiddelde.

De volgende partij was tussen beide Jossen. We kunnen kort zijn over deze lange partij. Deze werd getypeerd door eenvoudige missers, slecht uitvallende ballen, moeilijke ballen maken waarop geen enkele goed gevolg mogelijk was, etc, etc. Beide spelers kwamen één keer met een serie van rond de 30, maar verder was het de hele partij sprokkelen geblazen om de puntjes. Henk als arbiter was nog het beste in vorm, en telde foutloos. Jos Verberne won uiteindelijk in 29 beurten, 180 tegen 159 voor onze Jos.

Aan Jan en Paul de eer om deze avond nog enig glans te geven. De vorige partij tussen deze twee heren stond nog in het geheugen gegriefd. Waarbij Jan 15 gemiddeld speelde en Paul zijn hoogste serie van 78 maakte in een officiële wedstrijd. Echter de misère van de vorige partij leek ook zijn invloed te hebben in deze partij. Jan kwam helemaal niet in zijn spel. Hij ging er steeds redelijk eenvoudig af, een hoogste serie van 7 was heel typerend voor zijn aandeel in deze wedstrijd.  Paul speelde degelijk, bleef wel constant scoren, maar ook hij kwam niet tot grote series. Uiteindelijk won Paul in 24 beurten, 54 – 130. Toch nog 5,41 gemiddeld. Dit is wel het nivo waar hij momenteel op zit.

De stand was nu gelijk, 26 -26 en er kwam nog enig rekenwerk aan de pas om te bepalen wie dat extra punt zou krijgen. Met een half % verschil ging deze naar Mierlo. Nog even wat gezellig nakaarten onder het genot van koffie en Kwaremont (wordt wekelijks aangevuld door de plaatselijke wielrenners) konden we weer huiswaarts.

Gr

Paul