Mooie overwinning van Ut Twidde op BDL

Terwijl ik de soep en de erpel nog aan het herkauwen was, stond Jos al aan de deur te zwaaien. D’n afwas gelaten voor wat ie was, togen we in auto met de ster naar Weert om daar aan te treden tegen Johan, René en Rob. De tafels waren redelijk, doch de ballen waren nogal dof, dus erg twijfelachtig. Op een ander biljart lagen wat ballen die er wat beter uitzagen, dus vroegen we of we die konden verwisselen. Zo gezegd, zo gedaan. Echter Rob gooide alle ballen door elkaar en we besloten om de beste eruit te zoeken. Aldus kozen we 2 rode en ene witte. Nadat het scorebord werd gereset, en storingsvrij functioneerde konden we van start.

Hans mocht invallen voor Jo, die zijn resterende snipperdagen aan het opmaken is. Zijn tegenstander Johan moest er evenveel als hij, beiden 110. Dat beloofde een mooie strijd te worden. Echter, dat viel toch wel wat tegen. Johan had duidelijk zijn dag niet, terwijl Hans ook wel moeite had om in zijn spel te komen. Het bleef allemaal te ruim en te wijd, waardoor grote series uitbleven. Na 12 beurten was het 25 – 45. Op dezelfde wijze kabbelde de partij door en na 30 beurten kwam Hans als eerste aan de 110 te maken caramboles, tegen 64 voor Johan.

René tegen Paul was een partij van een heel ander kaliber. Paul had zich voorgenomen om aan de tafel te blijven staan, dus caramboleren ipv steeds in serie te willen leggen. De vorige keer tegen René werd hij hiermee genadeloos afgestraft. Paul begon sterk met een serie van 22 in de eerste beurt, gevolgd door 15, 16 en 8 en nog wat sprokkelwerk. Dit maakte een tussenstand van 18 – 76 bij 8 beurten. Paul ging vervolgens gewoon door met redelijke series en maakte de partij na nog twee missers voor de laatste carambole uit in 18 beurten. René speelde wat ongelukkig met ballen die net mis gingen en bleef steken op 37 caramboles. Paul kon tevreden zijn met dit resultaat met een gemiddelde van 6,66.

De laatste partij was tussen beide kopmannen, Rob en Jos, 160 libre tegen 180 kader. Beide heren begonnen goed aan de partij en na 5 beurten was de stand gelijk op 50 punten. Het tweede bedrijf was voor Rob en hij kwam voor met een serie van 45 tot 140 – 116 in 16 beurten. Echter waar Rob vervolgens stil viel, rook Jos zijn kans en met series van 9, 13, 32 en 10 won hij de partij in 21 beurten, waar Rob nog slechts 6 caramboles wist te maken. Helaas 1 beurt teveel voor dat extra punt, maar toch een prima prestatie van Jos, met 8,5 gemiddeld.

De eindstand, 17 – 33 bracht ons van de onderste plaats naar stek 8 in de ranglijst.