Mierlo wint van Dubac 1

Het werd een gezellige avond bij Mierlo als je tenminste van veel autorijden, buurten en beurten houdt. De weg erheen met in een auto Paul, Theo en Bart was er een met een omweg. Verkeerde afslag leidde ons via Roermond, Arnhem en Heeze uiteindelijk toch naar Mierlo, daar zaten Henk, Jan en Pedri ons al op te wachten. Na de Qr code kon het feest dan toch beginnen. Pedri startte de partij tegen Theo voortvarend; in 3 beurten 21 tegen Theo 2. Nu is Theo wel wat gewend en niet gauw uit het veld te slaan. Na 8 beurten stond het 25 tegen 20 en dat begon er toch meer op te lijken. Pedri werkte weer aan een voorsprong, serie van 13 en Theo moest weer in de achtervolging. Dat was het beeld van de gehele partij en Theo hield dat ook goed vol tot het einde. In beurt 24 was het zelfs 75 gelijk. In de laatste beurt maakte Pedri de partij uit en had Theo het nakijken. Het was niet altijd goed maar de spanning vergoedde veel zoals dat vaak mooi gezegd wordt.
Nu komen we natuurlijk niet altijd kijken voor de spanning maar toch ook voor de kwaliteit; fraaie verzamelstoten, ragfijn kaderspel op de lijnen, forse series en aantrekkelijke oplossingen over 5 of 6 banden bij moeilijke stoten. We leggen de lat hoog en gingen er dus maar eens flink voor zitten.
Bas, hij verving Bart,  speelde zijn partij tegen Henk en dat werd een tegenvaller. Beide spelers begonnen wat aarzelend, in de 3e beurt had Henk het lek wel boven en met een reeks van 26 werd het serieus. Bas kon daar niet veel tegenover zetten, hij had weinig grip op het materiaal en Henk speelde niet briljant maar wel degelijk, secuur over band en weinig grote fouten. In de 8e beurt kreeg Bas de ballen aan de band en leek het erop dat hij de achterstand kon inlopen, hij kreeg de ballen echter niet goed door de hoek gestuurd en strandde op 27. Henk liet zich niet van de wijs brengen maar met een serie van 40 en wat kleinere reeksen ging hij naar de finish, 150 in 16 beurten is goed. Bas mocht nog een keer en dat resulteerde in een mooie serie van 75 , dat getuigt van karakter, zodat de eindstand wat draaglijker werd. 150 tegen 120.
Dan toch maar de hoop gevestigd op de laatste partij.
De laatste partij was die van Jan tegen Paul. Dat leek aanvankelijk op een regelrecht drama, beide spelers speelden netjes in, het publiek ging er eens goed voor zitten en toen…. Ja toen 7 beurten, Jan 31 Paul 15. 12 beurten Jan 35 Paul 31. 16 beurten Jan 37 Paul 69, daar was zowaar een serie van 21 voor Paul. Daarmee was de partij wel gespeeld want Paul speelde de partij degelijk uit met nog wat kleine reeksen van 11, 11, 8 ……. Jan zette nog een keer aan met een fraaie serie van 50 maar toen was het toch wel gedaan. Paul maakte er nog 2. Jan bleef achter op 87. Paul speelde nog met boven zijn gemiddelde.
Eindstand Mierlo 4 Dubac 3.
Nog even nagebuurt en een kortere terugweg naar huis. Volgende week nieuwe kansen tegen Babbel 1.
Bart