DE kop is er af de ballen rollen weer!

Den Babbel 1 en Dubac 3 hadden de eer om het biljartseizoen 2017-2018 te openen.

Na een lichte vertraging(Den Babbel werd eerst in een nieuwe outfit gehesen met dank aan Das Keukens) mocht Maikel Dijkmans tegen Harrie Klessens zijn officieel debuut maken voor Dubac .Maikel deed dit naar omstandigheden zeer behoorlijk.Tot aan beurt 15 had Maikel zelfs de beste papieren om de eerste winst binnen te halen .Maar Harrie loopt al wat langer mee, en een mooie verzamel stoot was voor Harrie voldoende om met een serie van 45 als eerste aan te tikken Maar de 69 car, leverde Maikel toch 10 punten op.

Vervolgens mocht Kees Castelijns het opnemen tegen  Cris Wijckmans. Was de opening noch wel hoopgevend,na 7 beurten had Kees al 90 punten op de teller staan terwijl  Cris noch niet verder was dan 30. Maar vanaf dat moment kwam er de klad in. Cris ging uit een ander vaatje tappen en Kees maakte de fout om daar in mee te gaan. Het werd een gevecht van punt voor punt en heel veel beurten. En na 30! beurten was het Kees die wel als eerste zijn 200 punten binnen geharkt had.Goed voor 12 punten.

Tot slot de klapper van de avond Hein v d Hurk tegen Adrie Dijkmans. Beide spelers hebben specifieke kwaliteiten, maar zijn totaal niet met elkaar te vergelijken. Waar Hein graag de rappel speelt maakt het Adrie niet zoveel uit wat hij moet spelen. En dat was deze avond nu precies de sleutel voor succes. Het was onmogelijk om mooi spel op deze tafel te spelen.Al was de manier waarop Adrie zijn laatste 100 punten scoorde zeker de moeite waart.Hein had de strijd al lang opgegeven toen Adrie een paar series op tafel toverde waar elke biljarter volgens mij toch wel van kan genieten. Helaas net te laat voor zijn bonus, Maarde 12 punten waren dik verdient.

Dit alles bij elkaar opgeteld leverde Dubac een mooie 34 tegen 30 overwinning op.Volgende afspraak Dinsdag 5 September, Thuis tegen Den Babbel 2.