Kaderteam BouwCenter van Hoppe uitgeschakeld in halve finale

Nadat kaderteam BouwCenter van Hoppe opnieuw het kampioenschap in poule Zuid-Nederland wist te behalen, mocht het op zaterdag 10 mei deelnemen aan de halve finale van de kadercompetitie.

In billardcafé de Veemarkt in Doetinchem waren Brand uit Veenendaal en billardcafé de Veemarkt de tegenstanders van BouwCenter van Hoppe. De winnaar van deze poule plaatste zich voor de nationale finale die op 31 mei in Hoogeveen wordt gespeeld.

BouwCenter van Hoppe kwam tegen beide teams tekort. Alleen vierde man Kees Castelijns slaagde er in om zijn beide partijen te winnen. In de wedstrijd tegen thuisclub de Veemarkt won Castelijns in 13 beurten van Benny van Raaij : 110-76. Piet van Dooren was kansloos tegen Heinz Schmale (118-210 na 13 beurten) terwijl Johan Martens drie caramboles tekort kwam tegen Willem Siebelink (147-190 in 15 beurten). Bert Vermeulen wist ook zijn partij niet te winnen tegen Ronald van Gooswilligen. Deze laatste won met 94-180 na 17 pogingen. Billardcafé de Veemarkt won de wedstrijd daardoor met 6-2.

De wedstrijd tegen Brand eindigde ook in 6-2 in het voordeel van de tegenstander. Kees Castelijns klopte Cees van der Linden met 110-55. Piet van Dooren en Bert Vermeulen verloren beiden in 13 beurten van respectievelijk Freddie en Piet Adelaar en Johan Martens zag na 12 beurten een 190-85 eindstand op het bord staan in het voordeel van tegenstander Bert Vink.

In de onderlinge strijd tussen Billardcafé de Veemarkt en Brand was de thuisclub met 7-1 te sterk waardoor de Doetinchemmers zich wisten te plaatsen voor het N.K. voor kaderteams op 31 mei in Hoogeveen.